18 mei 2024

Vrienden,

het nieuw lang weekend zal geen leven beschoren zijn als het vorig voorbije weekend, de weergoden hebben duidelijk andere plannen met de natuur momenteel. Zo kregen we deze morgen reeds wat plensbuien over ons heen en voor de komende dagen morgen zondag en 2e Pinksteren maandag wordt een vervolg voorspeld. Een poncho en/of andere beschermende waterdichte kledij bij de hand hebben is aan te raden. Maar ieder nadeel heeft uiteraard haar voordeel, een enorme hoeveelheid zuurstof in de lucht laten je longen wijd opentrekken, geniet er dus van. Te beginnen met onder andere nu maandag  20 mei reeds in:

*    St. Kruis-Brugge, Dranouter en Kanegem (W-VL) – St. Lievens-Houtem (O-VL)

*    dinsdag 21 mei:    Ingelmunster (W-VL) en Deinze (O-Vl) start driedaagse (opgelet telkens in de namiddag en dezelfde afstanden – zie wandel.be)

*    woensdag 22 mei:    Geluwe (W-VL) en Deinze (O-VL) 3 daagse

*    donderdag 23 mei:    Deinze (O-VL) 3 daagse

*    zaterdag 25 mei:    Wakken en Klerken (W-VL) – Poesele, Ertvelde en Herdersem (O-VL)

*    zondag 26 mei:    Rumbeke en Gijzelbrechtegem (W-VL) – Wetteren en Haasdonk (O-VL)

Meer tochten en info over deze aangegeven en nog meer in Vlaanderen en Wallonië uiteraard op wandel.be

Extra nieuws:    *    in het kader van onze oefentochten “Start to Walk” woensdag 22 mei wandelen in en om Sijsele in groep aan een rustig tempo. Afspraak 18u30 sportpark t’ Veld Sijsele, Eikelberg 3, kleine cafetaria voor een tocht van 7 à 8 km.

*    Warme oproep aan wie wenst deel te nemen aan de Nacht van Vlaanderen op vrijdag 21 juni in Torhout aanstaande waar we in groep gaan proberen te wandelen op de 10 km ten voordele van Think Pink in de strijd tegen borstkanker. Er zijn reeds enkele inschrijvingen binnen maar wie aan de prijs van 5,00€ wenst mee te stappen dient vooraf ingeschreven te zijn tegen uiterlijk 30 mei aanstaande. Op de dag zelf zal je 7,00 betalen. Ik zal instaan voor de inschrijvingen en zal ook deze overmaken aan Think Pink, voor de dames graag de gewenste maat T-shirt opgeven a.u.b.. Deze zullen te verkrijgen zijn ter plaatse. Maak ook jullie vrienden kennissen warm voor onze actie om een zo groot mogelijke groep op de been te kunnen brengen. De Nacht van Vlaanderen gaat door vanaf 20u00. We organiseren ook een carpooling systeem om daar te raken. Alle info verder te verkrijgen per kerende of via snauwaert.nancy@skynet.be

Vriendelijke wandelgroet, fijn lang (droog???) weekend, LEVENSLIJNTEAM – DAMME vzw

11 mei 2024

Vrienden,

we mogen sinds lang eens genieten van een lang mooi stralend weekend naar aanleiding van Hemelvaart. Een lang weekend waarbij velen erop uit trekken naar een zalige plaats om even tot rust te komen eventueel midden de natuur die ook ons land wel rijk is. Zo zijn de Ardennen en ook de Vlaamse Ardennen een ideale uitvalbasis om heerlijk in de ontluikende natuur te herbronnen. Doen zou ik zeggen. Maar het kan ook dichter bij huis, er een heuse wandelvierdaagse van maken zoals donderdag in Vladslo, gisteren vrijdag in Kruiskerke, vandaag straks in Koekelare en morgen in Wenduine/de Haan, ik zeg maar wat. Weet wel dat je er niet alleen zal zijn want zowel donderdag als gisteren vrijdag meer dan 1000 wandelaars. Sommigen genieten van een vierdaagse boekenmarkt, kom maar eens langs in Damme centrum, anderen maken er een wandelvierdaagse van, ” ieder haar meug zei de zeug”.  Beleven we nu een lang weekend dan komt er nog ééntje aan volgend weekend naar aanleiding van Pinksteren. De komende week en ook het komend weekend krijg je terug wat mogelijkheden om van je hobby te genieten op en in onder andere:

*    dinsdag 14 mei:    Aartrijke (W-VL)

*    donderdag 16 mei: Moorslede (W-VL) en De Klinge (O-VL)

*    vrijdag 17 mei:    Kruishoutem (O-VL)

*    zaterdag 18 mei:    Lichtervelde (W-VL) en Merelbeke (O-VL)

*    zondag 19 mei:    Knokke- Heist (W-VL) en Beerlegem en Stekene (O-VL)

*    maandag 20 mei:    St. Kruis-Brugge, Kanegem en Dranouter (W-VL) en St. Lievens-Houtem (O-VL)

Alle info en nog meer tochten uiteraard op www.wandel.be

Nieuws uit eigen huis:    *    morgen zondag  12 mei vieren we Moederdag , een dikke pluim en dito kussen aan alle moeders en laat jullie maar eens extra verwennen, jullie verdienen dat.     *    nog even terugkomen op onze actie/deelname aan de Nacht van Vlaanderen op vrijdag 21 juni in Torhout, waar we in groep gaan deelnemen aan de 10 km wandelen. Ondertussen zijn er reeds leden die zich hebben ingeschreven om mee te stappen tijdens deze organisatie waaraan ook een actie voor Think Pink (borstkanker) is verbonden. We gaan zorgen voor een carpooling systeem zodat iedereen die dit wenst kan meereizen naar Torhout, op die manier houden we wat voertuigen van de baan, goed voor het klimaat. Voorstel zou zijn samen te komen op het Lindenplein (markt in Sijsele) van waaruit we gezamenlijk vertrekken. We komen daar uiteraard nog op terug in de volgende info’s.

*    Naast al dit mooie nieuws kregen we ook te maken een andere kant van de medaille met het overlijden van dhr De Cock Laurent (° Middelburg 18/09/1922) vorige woensdag 07 mei in het AZ Alma in Eeklo. Laurent is de vader van Lucréce De Cock die lid is van onze wandelclub. Afscheid van Laurent wordt genomen volgende woensdag 15 mei in de Sint Ritakerk  Moerkerke Den Hoorn om 10u30. Online condoleren kan ook via www.frankdecoster.be. Uit erkentelijkheid voor zijn mooi lange leven maar ook voor Lucréce en haar familie hebben wij in naam van onze vereniging bloemen bij de overledene neergelegd.

Vriendelijke wandelgroet, fijn weekend verder, geniet van de zon en van Moederdag, geniet gewoon van elkaar, LEVENSLIJNTEAM – DAMME vzw

4 mei 2024

Vrienden,

de lente probeert de bovenhand te krijgen op het nogal natte voorjaar, de vogels nemen de plaats in van jouw wekker ’s morgens vroeg, de natuur ontwaakt, de boeren draaien overuren. Allemaal tekenen dat het toch wel de goede kant opgaat met ideale momenten om tevens in de natuur rond te dwalen. En hoe kan dit beter dan door deel te nemen links of rechts aan een georganiseerde wandeltocht. Zondag laatst hadden we het er nog over tijdens onze deelname in Zonnebeke, als wandelaar kom je op plaatsen waar je anders nooit zou komen en waarvan je het bestaan niet weet. Een verslag dito reportage van deze uitstap vinden jullie trouwens terug op onze site onder de rubriek sfeerbeelden en ons aangereikt door Greta en Paul, waarvoor dank.

Was er de voorbije week een extra verlofdag op woensdag ook de komende week komt er eentje langs en wel op donderdag met misschien wel een uitbreiding tot een lang weekend. Profiteer en geniet ervan want er is wel wat wandelaanbod. Zo kan je deze week terecht op en in onder andere:

*    donderdag 09 mei:    Vladslo en Ieper (start 3 daagse) voor W-VL en Zottegem voor O-VL

*    vrijdag 10 mei:    Ruiselede en Ieper ( 3 daagse) (W-VL)

*    zaterdag 11 mei:    Koekelare en Ieper (3 daagse) voor W-VL,  Kwaremont en Bachten-Maria-Leerne voor O-VL en Terneuzen in Zeeland. Ook de organisatie van WSVL van de Belgian Coast Walk 2024 met start/aankomstplaatsen in                       Westende – Oostende – Knokke-Heist en De Panne diverse afstanden met ook de mogelijkheid de ganse Belgische kustlijn af te stappen. Voor alle info daarover zie www.wandel.be

   zondag 12 mei:   Wenduine en Westende (W-VL) – Dikkelvenne en Lebbeke (O-VL)

Meer tochten met alle info over deze hier aangekondigd en in andere provincies uiteraard op diezelfde website: www.wandel.be

Nieuws uit eigen huis:    *    woensdag 08 mei om 18u30 in het kader van onze oefentochten wandelen in en om Sijsele in groep aan een aangenaam tempo voor een tocht van +/- 8 km. Afspraak: sportpark ’t Veld te Sijsele, kleine cafetaria.    *    Zaterdag 01 juni tekenen we present voor de organisatie van onze 19e Levenslijntocht vanuit de gemeentelijke turnzaal op het Lindenplein (marktplein) in Sijsele. Hou deze datum nu al vrij.    *    Misschien nog een extra tip voor huidig weekend:     op vraag van onze voorzitter willen we jullie niet onthouden wat er op het gebied van KUNST ronddwaalt en gecreëerd wordt in Damme. Twee dagen ” Atelier in Beeld” die zelfs in een fietsroute  gegoten  werd en bij mooi lenteweer zeker een aanrader zal zijn om al pedalerend te doen dit weekend. Uiteraard mogen alle ander formules van verplaatsing toegepast worden. Kom genieten van al dit  moois. 

                                        Dank bij voorbaat: Marty, Melvin, Rudi en al die anderen. (info rvl@telenet.be – 0478 27 69 04 – www.damme.be))

Vriendelijke wandelgroet, fijn weekend verder, LEVENSLIJNTEAM – DAMME vzw

27 april 2024

Vrienden,

morgen is het hoogmis in het Vlaamse wandellandschap met de organisatie van Vlaanderen Wandelt Lokaal in Aalter (O-VL), As (Limburg) en Zonnebeke (W-VL). Zoals je merkt voelde er zich geen enkele wandelclub in Antwerpen en Vlaams-Brabant geroepen om in hun “Vlaamse” provincie een organisatie uit te bouwen. Enerzijds misschien door een gebrek aan ervaring, medewerkers of sponsors of anderzijds wat bang voor die sprong in het duister. Want staat er maar eens aan: een organisatie waar mogelijks duizenden wandelfanaten op af komen. Hopelijk willen de weergoden mee om er morgen een mooi wandelfestijn van te maken, wij reizen per bus naar Zonnebeke om er onze Damse inbreng te manifesteren en onze naam en faam hoog te houden. 

Vanaf volgende week verdwalen we reeds in de maand mei waar er een paar mooie tochten op de kalender staan op één van de drie feestdagen die mei te bieden geeft. In aanloop daarheen kunnen we volgende week terecht op en in onder andere:

*    woensdag 01 mei:    Heestert (W-VL) – St. Jan-in-Eremo en Horebeke (O-VL)

*    zaterdag 04 mei:    Alveringem en Blankenberge (W-VL) – Ouwegem (O-VL)

*    zondag 05 mei:    Blankenberge en Kortemark (W-VL) – Herzele (O-VL)

PS: gelieve voor de Tweedaagse van Blankenberge, 4 en 5 mei, wel even hun site te raadplegen voor alle info: afstanden/prijzen enz.  www.tweedaagseblankenberge.be

Over al deze en nog meer tochten alle info op www.wandel.be

Vriendelijke wandelgroet, fijn weekend verder, tot morgen voor velen, LEVENSLIJNTEAM – DAMME vzw

20 april 2024

Vrienden,

na een eerder schuchtere poging heb ik gisteren voor het eerst na mijn medische ingreep volwaardig deel genomen aan een officiële wandeltocht tussen de bloesems in en om Zelzate. Het was fijn om enerzijds er terug bij te horen, anderzijds te mogen ervaren dat heel wat van onze leden daar ook aanwezig waren en dat menig andere tevreden was mij terug te ontmoeten. Het geeft zuurstof in aanloop naar volgende zondag ter gelegenheid van Vlaanderen Wandelt Lokaal waar we als wandelclub deelnemen in Zonnebeke. Er zijn trouwens nog enkele plaatsen op onze bus, wie last minute nog wenst mee te reizen gelieve voor woensdag aanstaande te reageren, alle info vinden jullie in Lijntjes. 

Komende week met een wisselvallig weerbeeld, al zijn de vooruitzichten voor volgend weekend veelbelovend, kunnen we terecht op en in onder andere:

*    dinsdag 23 april:    Boezinge (W-VL)

*    woensdag 24 april:    Ingooigem (W-VL)

*    vrijdag 26 april:    voor de durver: 24 uur van Oostburg (Zeeland) met 80 – 100 en 106 km – start om 19u00

*    zaterdag 27 april:    Zerkegem en Woumen (W-VL) – Heusden (O-VL) en Oostburg (Zeeland) met deze keer afstanden tussen 6 en 42 km, gewone starturen.

*    zondag 28 april:    Vlaanderen Wandel Lokaal – Nationale wandelhappening in Zonnebeke (W-VL) – Aalter (O-VL) en As (Limburg)

Meer tochten te lande en alle info op www.wandel.be ( de vernieuwde site van Wandelsport Vlaanderen)

Nieuws uit eigen huis: vrijdag 21 juni aanstaande is De Nacht van Vlaanderen in Torhout dit jaar in samenwerking met Think & Pink, de organisatie die zich inzet voor de strijd tegen borstkanker bij mannen en vooral bij vrouwen. Iedereen onder ons heeft in de directe of naaste omgeving wel iemand die met deze vorm van kanker te maken heeft. De kansen op genezing stijgen jaar op jaar dankzij onder andere de opbrengsten van de acties tegen de ziekte van Think&Pink. Levenslijnteam Damme is deze organisatie ook genegen en wil een vorm van medewerking op poten zetten. We gaan in groep de 10 km wandelen tijdens de Nacht van Vlaanderen (start omstreeks 20u15 –  21u00 –  alle afstanden met de 100 km voorop starten apart). Wie onder ons wenst deel te nemen betaalt 5,00€ en heeft de mogelijkheid zich te laten sponsoren door familie, vrienden, noem maar op. Iedereen die 150,00€ kan ophalen ontvangt dan trouwens het officiële Run for Think & Pink T-shirt om te dragen tijdens de 10 km. Maar er is meer: Levenslijnteam Damme wil via Roda-Helis bijdragen aan deze actie door de vorm van een financiële donatie per deelnemers van onze club. Op die manier moet het misschien mogelijk zijn dat minstens alle vrouwen/meisjes van onze club die deelnemen het officiële T-shirt mogen dragen. Meer info via meegestuurde mail of wel via Nancy, verantwoordelijk Roda-Helis binnen Levenslijnteam Damme, 0478 28 13 84.    Inschrijven uiterlijk tegen 31 mei a.u.b..

Vriendelijke wandelgroet, fijne zondag verder, LEVENSLIJNTEAM – DAMME vzw

13 april 2024

Vrienden,

donderdag 11 april werd een zwarte dag in onze Levenslijnteam familie, niet minder dan in twee families van onze leden werd een overlijden van een naaste de ware realiteit. We leven uiteraard meer dan mee bij de getroffen families en houden eraan om via deze weg ook onze diepste gevoelens van medeleven aan te bieden en hen veel sterkte toe te wensen voor de komende dagen, weken, maanden, ….. Als erkentelijkheid en dankbaarheid voor wat zij allen betekend hebben in het leven hebben wij bloemen naast de overledenen neergelegd in naam van onze vereniging.

*    donderdag 11 april overleed bij hem thuis in Oedelem dhr Daniël Puype (° Beernem 13/07/1948) in het bijzijn van zijn naasten. Daniël is de echtgenoot van Rita Persyn, lid en medewerker van  en binnen onze wandelclub/vereniging. Afscheid van Daniël wordt genomen woensdag 17 april om 10u30 in de Sint Lambertuskerk in Oedelem centrum. Online condoleren kan via: www.uitvaartzorgderuddere.be

*    donderdag 11 april overleed in het WZC Tilia te Maldegem dhr Roger Vlaminck (°Moerkerke 28/01/1927) omringd door zijn naasten. Roger, Ere Schepen van de stad Damme, is de vader/schoonvader van Etienne en Linda Vlaminck – Hooft, beiden lid en medewerker van en binnen onze wandelclub/vereniging. Afscheid van Roger wordt genomen op zaterdag 20 april om 10u30 in de Sint Dionisiuskerk te Moerkerke centrum. Online condoleren kan via: www.frankdecoster.be

Van beide overlijdens vinden jullie in bijlage een rouwbrief.

Uiteraard gaat het gewone dagdagelijkse leven gewoon door en kunnen we even stilstaan en onze hoofden wat leeg maken door even te vertoeven, te ontspannen, na te denken in de natuur over de bedoeling van ons aardse bestaan op en in onder andere:

*    dinsdag 16 april:    Ingelmunster (W-VL)

*    woensdag 17 april:    St. Gooriks-Oudenhove (Zottegem O-VL)

*    zaterdag 20 april:    Izegem, Oostende en Poelkapelle (W-VL) – Opbrakel, Melden en Zelzate (O-VL)

*    zondag 21 april:    Bredene, Waardamme en Tielt (W-VL) – Geraardsbergen (O-VL)

Extra nieuws uit eigen huis:    *     woensdag 17 april om 18u30 wandelen in en om Sijsele in het kader van Start to Walk, onze eigen oefentochten. Afspraak sportpark ’t Veld Eikelberg te Sijsele voor een rustige groepswandeling van een 7 à 8 km doorheen de ontluikende lente.  PS: deze wandeling werd vooruitgeschoven van woensdag 24 april daar op deze data de accommodatie niet beschikbaar was.      *    Laatste week ook om in te schrijven voor de busreis naar Vlaanderen Wandel Lokaal op zondag 28 april in Zonnebeke.      *    Kalenderwijziging: onze Kanalentocht in Oostkerke voorzien op zondag 25 augustus aanstaande is verplaatst naar zaterdag 24 augustus.     *    Bijkomende tocht: woensdag 20 november organiseren we in samenwerking met stad Damme en Sar (Stedelijke Advies Raad) naar aanleiding van de week van de Senioren een bijkomende tocht onder de noemer Oliebollentocht vanuit de Cultuurfabriek in Sijsele. In Lijntjes vinden jullie in juni alle verdere gegevens. Neem akte van deze twee wijzigingen in jullie wandelkalender.

Vriendelijke wandelgroet, fijn weekend verder, misschien tot deze avond bij de quiz in een vol huis, LEVENSLIJNTEAM – DAMME vzw

6 april 2024

Vrienden,

het paasverlof wordt reeds doormidden gesneden, vandaag beloofd de eerste echte lentedag te worden al steken reeds twijfelingen de kop op. We snakken inderdaad naar wat rust en het gevoel van een nieuwe lente, van het hemelwater krijgen we langzaam genoeg. Maar we hebben het niet in de hand en dienen het ons te stellen met hetgeen we krijgen aangeboden. Met de gedachte “ooit komt het wel goed” in het achterhoofd even rond geneusd in de wandelkalender voor de komende week en daaruit hebben we een selectie gemaakt met de mogelijkheden in zowel West- als Oost-Vlaanderen. Uiteraard is er nog veel meer te ontdekken met alle info daarnaast op www.wandelsportvlaanderen.be/kalender.

*    dinsdag 09 april:    Adinkerke (W-VL)

*    donderdag 11 april:    Wijnendale-Torhout (W-VL) – Stekene (O-VL)

*    vrijdag 12 april:    Lauwe (W-VL)

*    zaterdag 13 april:    Ardooie (W-VL) – Nukerke (O-VL)

*    zondag 14 april:    Meetkerke, Moorsele en Poperinge (W-VL) – Zele en Machelen (O-VL)

Nieuws vers van de pers uit eigen huis:     *     de voorziene woensdagwandeling van woensdagavond 24 april wordt verplaatst naar woensdag 17 april om 18u30 in sportpark ’t Veld Sijsele.    *    nog een laatste warme oproep voor de busverplaatsing zondag 28 april naar Zonnebeke naar aanleiding van Vlaanderen Wandelt Lokaal, de nationale wandel happening.    *    volgende zaterdag 13 april om 19u30 Quiz ten voordele van Levenslijnteam Damme in de Cultuurfabriek Stationsstraat 22 in Sijsele. Kom meequizzen of kom gewoon eens langs. (zie bijlage)

*       Oproep om deel te nemen aan de Nacht van Vlaanderen in Torhout op vrijdag 21 juni 2024 aanstaande ten voordele van Think Pink in de strijd tegen borstkanker. Gelieve hieronder de uitnodiging te willen vinden:

Dag Levenslijnteam Damme vzw,

Doen jullie op vrijdagavond 21 juni samen met Think Pink mee aan de Nacht van Vlaanderen en kleuren we Torhout en omstreken samen roze? Als ervaren wandelaars nodigen we jullie graag uit om deel te nemen aan de Nacht van Vlaanderen in de kleuren van Think Pink waarbij jullie kunnen kiezen uit een afstand van 10, 21, 42 of 100 km.
Ga jij samen met de wandelgroep deze sportieve uitdaging aan onder een prachtige sterrenhemel?
Goed om weten: jullie hoeven als team niet allemaal dezelfde afstand te wandelen, tijdens de inschrijving kan er per persoon aangegeven worden welke afstand hij of zij wil wandelen.
Schrijf je in en engageer je om minstens 150 euro per persoon in te zamelen.
Alle fondsen, ingezameld tijdens dit sportevenement, gaan integraal naar het project van de Think Pink-box. Elk jaar schenken wij aan meer dan 11.000 lotgenoten, die de diagnose borstkanker krijgen in een erkende borstkliniek, deze gratis eerstehulpkit bij borstkanker. In de Think Pink-box bundelen we zoveel mogelijk nuttige, praktische en medische informatie over borstkanker en bieden we steun tijdens de moeilijkste periode van hun leven.

 Elke deelnemer die zich inschrijft via Think Pink ontvangt een warm onthaal in de Think Pink-tent en een Think Pink T-shirt. Willen jullie deelnemen aan de Nacht van Vlaanderen 2024? Schrijf je dan in op .

 Indien je meer info wenst aarzel niet om ons te contacteren. Wij helpen jou met plezier verder!

 PS: save the date voor de Race for the Cure Bellewaerde, vrijdagavond 4 oktober.

 Sportieve groeten,

Think Pink team

Sint-Pieters Molenstraat 23 – 8000 Brugge /
Researchdreef 12 – 1070 Brussel


Mochten er onder jullie geïnteresseerden zijn mogen jullie altijd een seintje terug sturen, mogelijks kunnen/mogen we iets tezamen op pootjes zetten.

Vriendelijke wandelgroet, fijn weekend verder, LEVENSLIJNTEAM – DAMME vzw

30 maart 2024

Vrienden,

we zijn het paasverlof met de daarbij horende lente ingestapt, alleen lijkt het de aanvang van de herfst daarbuiten. Daarbovenop schakelen we komende nacht ook nog eens over naar het zomeruur, voor alle duidelijkheid is het wel degelijk “zomeruur”, dus om 02u00 wordt het wel degelijk 03u00. Zij die tijdens het weekend de vlucht nemen naar betere, warmere oorden, 100% gelijk, geniet ervan. Hier aan het thuisfront gaan we ons reeds verkneukelen aan een sporadisch streepje zon. Of we kunnen afstand nemen van het weer en hier of daar, ondanks de vooruitzichten, gaan deelnemen aan een georganiseerde wandeltocht. Dit kan vanaf maandag op en in onder andere:

*    maandag 01 april:    Oostkamp en Kemmel ( W-VL) – Evergem (O-VL)

*    dinsdag 02 april:    Westende (W-VL)

*    woensdag 03 april:    Roeselare (W-VL) – Baardegem (O-VL)

*    donderdag 04 april:    Nieuwpoort (W-VL)

*    zaterdag 06 april:    Zeebrugge, Koekelare en Rumbeke (W-VL) – Buggenhout en Burst (O-VL)

*    zondag 07 april:    St. Joris, St. Eloois-Winkel en Koksijde (W-VL) – De Klinge (O-VL)

Alle info en nog meer tochten op misschien jullie wel binnenlandse vakantie op www.wandelsport.vlaanderen/kalender

Binnenkamers nieuws:    *     woensdag 03 april start van onze woensdagavondtochten om 18u30 vanuit sportpark ’t Veld in Sijsele. Rustige voorjaarstocht van een 7 à 8 km in groep. Voor de volledige kalender bekijk Lijntjes jaargang 15/1.    *    zaterdag 13 april organiseren we onze tweede Levenslijn quiz in de foyer van de Cultuurfabriek in Sijsele, er is nog wat plaats om deel te nemen, inschrijven via Rita (zie bijlage), ook al heb je geen volledige (4 man) ploeg.     *    Inschrijven kan ook nog voor de busverplaatsing naar Zonnebeke op zondag 28 april voor de Nationale Wandeldag, inschrijven via  Ludo, info in Lijntjes jaargang 15/1.     *    Nu al even meegeven dat de Kanalentocht gepland op zondag 25 augustus eerstkomend in Oostkerke verplaatst wordt naar zaterdag 24 augustus 2024 op dezelfde locatie.     *    Bij deze willen we ook nog even onze dankbaarheid betuigen voor de massale aanwezigheid op onze Variété avond zaterdag 23 maart laatstleden in de Cultuurfabriek te Sijsele. Het gaf een warm gevoel bij het overschouwen van de volle zaal.

Vriendelijke wandelgroet, fijn paasweekend, LEVENSLIJNTEAM – DAMME vzw

23 maart 2024

Vrienden,

misschien ben deze avond ook aanwezig in de Cultuurfabriek te Sijsele bij onze 1e Variétéavond ten voordelen van Levenslijnteam  en Roda-Helis Damme,  groot gelijk hebt u. Een lokale groep van eigen bodem doet je even alle grote en kleinere zorgen naar de achtergrond verwijzen met een avond vol van ambiance en plezier zoals die hedendaags niet meer beleefd wordt.  Komende week is het eveneens ook de Goede Week met onder andere het lange “Paasweekend” en voor onze studenten maar ook voor anderen het uitkijken naar het paasverlof, hopelijk sturen de aangekondigde piloten stakingen niet al teveel roet in het eten. Opgelet komend weekend: ook de overgang van winter- naar zomertijd. Wandelen naar aanloop van deze vakantie  kan op en in onder andere:

*    woensdag 27 maart:    Zingem (O-VL)

*    donderdag 28 maart:    Oordegem (O-VL)

*    zaterdag 30 maart:    Ruiselede (W-VL)

*    zondag 31 maart:    Lovendegem (O-VL)

*    maandag 01 april:    Kemmel en Oostkamp (W-VL) – Evergem ( O-VL)

meer tochten en alle info op www.wandelsportvlaanderen.be/kalender

Nieuws uit eigen huis:    *    Levenslijnteam Quiz zaterdag 13 april  Cultuurfabriek Sijsele, nog plaats voor 3 tal ploegen. Kom je aan geen ploeg (min 2 –  max 4 personen), kan je nog altijd deelnemen daar er gelijk gestemden op de wachtlijst prijken en uitkijken naar eventuele collega’s.  Info: Rita, zie bijlage en/of Lijntjes.      *    Vlaanderen Wandelt Lokaal zondag 28 april Zonnebeke, er zijn nog enkele zitjes op de bus, niet meer twijfelen dus, inschrijven via Ludo, alle verdere info in Lijntjes en bijlage.

Vriendelijke wandelgroet, fijn weekend, LEVENSLIJNTEAM – DAMME vzw

9 maart 2024

Vrienden,

met een stralende zon deze morgen belooft het een mooie (wandel)dag te worden, maar er schuilen addertjes onder het gras. Het zou van korte duur zijn maar het geeft moed naar de toekomst toe. Tegenwoordig zijn we met het minste tevreden als we maar in de natuur mogen ronddwalen, komende week kan dit uiteraard ook op en in onder andere:

*    dinsdag 12 maart:    Hulste (W-VL)

*    zaterdag 16 maart:    Waardamme en Handzame (W-VL) – Kruishoutem en Moerzeke (O-VL)

*    zondag 17 maart:    Sijsele (Feestcomité De Marollen), Mesen en Emelgem (W-VL) – Gentbrugge en Waasmunster (O-VL)

Meer tochten en alle info over deze uiteraard op www.wandelsportvlaanderen.be/kalender

Nieuws dicht bij huis:    *    zaterdag 23 maart organiseren we een Variété-avond in de Cultuurfabriek in Sijsele, er zijn nog enkele plaatsen te boeken voor wie eens een avondje rustig wil genieten en lachen bij kolder op allerlei manieren door lokale artiesten. *    In dezelfde locatie op zaterdag 13 april  gaat de 2e Levenslijn Quiz door, ook hiervoor dien je in te schrijven, hetzij individueel of per team van 4 personen om eens je algemene en buitengewone kennis te testen in een ontspannende omgeving. Voor beide zaken info bij Rita: 0478  27 69 04 of rvl@telenet.be     * ondertussen staan ook de inschrijvingen voor de bus verplaatsing naar Vlaanderen Wandelt Lokaal (nationale wandeldag) op zondag 28 april naar Zonnebeke open. Inschrijven mits storting van 15,00€ per persoon op reknr: BE74 1030 8801 1707 met vermelding opstapplaats – info bij Ludo De Busscher: 0494 35 84 37 of ludo.de.busscher@telenet.be.    *     meer dan waarschijnlijk werd deze week ons clubblad bedeeld  in jullie brievenbus, mocht dit niet het geval zijn graag een seintje terug – opgelet wie geen lidgeld 2024 betaalde valt vanaf heden uit de boot.

Vriendelijke wandelgroet, fijn weekend verder, en nu trekken we naar Evergem voor de M.P.I. tocht LEVENSLIJNTEAM – DAMME vzw