17 februari 2024

Vrienden,

de weergoden waren ons afgelopen woensdag niet zo genegen ter gelegenheid van onze Krokustocht, regen werd een groot deel van onze dag wat zich uiteraard manifesteert in het aantal deelnemers. Chapeau echter aan de 491 moedigen die alle omstandigheden trotseerden en er toch een aangename ontmoeting- en ontdekkingsdag van maakten. Dank ook aan onze vaste kern van dierbare medewerkers die op hun manier toch wat zon brachten in vele harten, zeker op Valentijnsdag. Dank ook aan Maisterplan in Damme voor het ter beschikking stellen van hun accommodatie als rustmoment, voor iedereen een ware ontdekking. 

Maar gedane zaken nemen geen keer en we kijken reeds richting toekomst meer bepaald naar volgende week reeds waar we kunnen wandelen op en in onder andere:

*    dinsdag 20 februari:    Ingelmunster (W-VL)

*    woensdag 21 februari:    Reningelst(W-VL) – Oombergen (O-VL)

*    donderdag 22 februari:    Handzame (W-VL)

*    zaterdag 24 februari: Tielt en Menen (W-VL)

*    zondag 25 februari:    Snellegem, Kaster en Nieuwkerke (W-VL) – Knesselare, Moerzeke en Schoonaarde (O-VL)

Nog meer tochten en alle info op : www.wandelsportvlaanderen.be/kalender

Nieuws uit eigen keuken: *     woensdag 21 februari in het kader van onze oefentochten wandelen in en om Sijsele om 14u00 vanuit sportcomplex ’t Veld, Eikelberg 3 te Sijsele. Rustige groepswandeling van een 7 à 8 km doorheen de stilaan ontluikende natuur met een doorsteek naar Ryckevelde.    *    Wie nog even wil nagenieten van onze Krokustocht kan via volgende link de sfeer opsnuiven ons aangereikt door Greta en Paul: https://photos.app.goo.gl/SAcjNUf35jMRMWVUA ,    ook via onze site kan je terecht voor de reportage.   

 *    In Memoriam: donderdag 15 februari overleed in Brugge mevr. Celine Bourgognon (° Eeklo 04/01/1957). Celine was sinds 2021 lid van onze vereniging en een vaste waarde bij de verkoop van drankbonnetjes op onze wandeltochten. Het afscheid vindt plaats donderdag 22 februari in intieme kring in de aula van De Blauwe Toren in Brugge. Online condoleren kan via: Uitvaartzorg Bleyaert – Sint-Kruis (dela.be) – in naam van jullie allen hebben wij bloemen bij Celine neergelegd. Bezoek kan in het uitvaartcentrum: vandaag, maandag en dinsdag van 14u00 tot 16u00. Mogen jullie ergens in een stil moment even aan haar terugdenken als een vriendelijke, spontane en opgewekte dame die graag in ons midden vertoefde. Dat zij moge rusten in vrede.

Vriendelijke wandelgroet, fijn weekend verder, LEVENSLIJNTEAM – DAMME vzw

10 februari 2024

Vrienden,

wat een ideaal wandelweertje vandaag, dat zullen ze in Lichtervelde ter gelegenheid van de Oliebollentocht ook wel ervaren hebben. Dat de oliebollen niet meer gratis waren kon blijkbaar niemand dezen want het was file om er een portie te bemachtigen.  Hopelijk blijft dit ultra zachte ook volgende week nog aanhouden, niet alleen voor de vakantieweek maar ook voor onze Krokustocht woensdag 14 februari aanstaande in Moerkerke. Dat het tevens Valentijnsdag is nemen we er graag bij. We hopen dan ook velen van jullie te mogen ontmoeten op een aantal vernieuwd parcours. Deze kunnen jullie reeds zelf bekijken via bijgevoegde link.

Hallo,

Hallo,

LEVENSLIJNTEAM – DAMME vzw wil een RouteYou link met jou delen.Bezoek de link

Nog meer wandelgenot komende week op en in onder andere:

*    dinsdag 13 februari: Massemen (O-VL)

*    woensdag 14 februari: Moerkerke Krokustocht Levenslijnteam Damme

*    donderdag 15 februari: Lombardsijde (W-VL)

*    vrijdag 16 februari: Lokeren (O-VL)

*    zaterdag 17 februari: Zedelgem en Meulebeke (W-VL) – Baasrode (O-VL)

*    zondag 18 februari: St. Michiels-Brugge en Beselare (W-VL) – Aalter en Wieze (O-VL)

Alle info en nog meer op www.wandelsportvlaanderen.be/kalender

Nieuws uit eigen huis:    *     wie er nog wil bij zijn op de variété avond op zaterdag 23 maart in de Cultuurfabriek voor een avond vol kolder en plezier van eigen bodem wacht liefst niet te lang meer, voor de prijs 10,00€ hoef het het al zeker niet te laten.    *    ook de inschrijvingen voor de quiz op zaterdag 13 april lopen al binnen, wie eventueel een eigen groep(je) wilt vormen geen enkel probleem, verkeer je niet in deze mogelijkheid maar je wilt weleens meedoen later zeker iets weten, wij brengen jullie wel bij elkaar. Alle info in bijlage.

vriendelijke wandelgroet, fijn weekend verder, LEVENSLIJNTEAM – DAMME vzw

10 januari 2024

Vrienden,

koning winter deed de voorbije week een verwoede poging om het laken naar zich toe te trekken, helaas bleef het bij een schampschot wat toch wat ellende op de weg met zich meebracht. Komende week wordt er duidelijk uit een ander vaatje getapt met temperaturen die de dubbele cijfers kunnen bereiken. Afwachten blijft echter de boodschap,want voorspellen na het tijdperk Frank De Boosere blijkt geen sinecure meer te zijn. Geen midweek wandeltochten in West- en Oost-Vlaanderen deze komende week, wel kan je aan je trekken komen in Limburg en Vlaams-Brabant. Alle info daarover en ook over de tochten volgend weekend is te vinden op www.wandelsportvlaanderen.be/kalender.

*    zaterdag 27 januari:    Oostkamp en Oostduinkerke (opgelet Trail wandeltocht) (W-VL) en Elst (Brakel) (O-VL)

*    zondag 28 januari:    Knokke-Heist, Zonnebeke en Oostduinkerke (W-VL) – Aalter, Berlare en Geraardsbergen (O-VL)

Nieuws uit eigen huis: *    woensdag 24 januari wandelen in en om Sijsele in het kader van onze eigen oefen-woensdagtochten. Afspraak 14u00 sportpark ’t Veld  Sijsele voor een groepswandeling van een 7 à 8 km. *    We dreigen een 40 tal effectieve leden te verliezen bij de start van 2024, wat de reden ook mag zijn, deze kunnen we niet achterhalen daar men geen respons geeft op een persoonlijk aanschrijven. Slechts twee ex- leden hebben zich de moeite genomen om te reageren met de melding niet verder deel te willen uitmaken van onze vereniging, waarvoor uiteraard alle respect. Van de overigen mochten wij echter geen nieuws ontvangen, toch kunnen deze nog steeds bij ons terecht na overschrijving van het lidgeld 2024.

Vriendelijke wandelgroet, fijn weekend verder,  LEVENSLIJNTEAM – DAMME vzw

13 jan 2024

Vrienden,

in de nasleep van” Damme in Kerstsfeer” 2e kerst laatstleden mochten we reeds 5 nieuwe gezichten verwelkomen in de schoot van onze wandelclub.

Voor onze bestuursploeg een mooi nieuwjaar cadeautje maar vooral een riem onder het hart voor onze werking in het algemeen  en voor de inzet van velen in het bijzonder. Nu nog enkele verloren schaapjes over de beek op het droge krijgen en we mogen 2024 starten met een mooi uit de kluiten gewassen wandelclub waarvoor we het ganse jaar door onze beste beentjes gaan voorzetten teneinde het voor iedereen zo aangenaam mogelijk te maken. d’ As beloofd. Welkom aan de nieuwelingen trouwens.

Komende week beperkt aanbod wat georganiseerd wandelen betreft op en in onder andere:

*    woensdag 17 januari: Strijpen (O-VL)

*    zaterdag 20 januari:    Koekelare en Ardooie (W-VL) – Munkzwalm en Ruien (O-VL) – Axel (Zeeland)

*    zondag 21 januari:    Veldegem (W-VL) – Landegem en Gijzegem (O-VL)

Maar tochten met alle info op; www.wandelsportvlaanderen.be/kalender

Nieuws uit eigen huis: vanaf heden zijn er toegangstickets te verkrijgen voor onze Variété-avond op zaterdag 23 maart aanstaande in de Cultuurfabriek.Een bonte bende van eigen bodem brengt een ganse avond humor, leute, zang en plezier overgoten met nu en dan een pikant sausje.

Ambiance meer dan verzekerd. (zie bijlage).

Vriendelijke wandelgroet, fijn weekend verder,

LEVENSLIJNTEAM – DAMME vzw

8 januari 2024

Vrienden,

we hebben een eerste week van het nieuwe jaar bijna achter de rug en toegegeven het was nogal behoorlijk nat, her en der diende men hulp in te roepen om gave en goed te beschermen, zeker in de omgeving van Putte en Sint Katelijne-Waver waar een heuse tornado lelijk huis hield was het alle hens aan dek. Voor de komende week voorspelt men een totaal ander weerbeeld met koude temperaturen en zelfs nachtvorst, maar de zon zou ook haar herintrede maken, we kijken er nu al naar uit. Het enige voordeel aan het weer van de voorbije dagen en ook deze morgen is de enorme hoeveelheid zuurstof die in de lucht aanwezig is, een meepakkertje bij het wandelen straks in Beernem en bij de vele nieuwjaarsduiken aan onze kust. Aan iedereen nog een late nieuwjaarswens met plaats voor warmte, zon, gezondheid, ontmoetingen en tijd om te ontspannen.

Komende week kunnen we onze wandelhobby beleven op en in onder andere:

*    dinsdag 09 januari:    Ingelmunster (W-VL)

*    zaterdag 13 januari:    Staden (W-VL) – Hamme en Kruishoutem (O-VL)

*    zondag 14 januari:    Geluwe en Schore (W-VL) – Adegem (O-VL)

nog meer tochten te lande en alle info op www.wandelsportvlaanderen.be/kalender

Nieuws uit eigen huis: *    woensdag 10 januari: wandelen in en om Sijsele in het kader van “Start to Walk”, onze oefentochten. Rustige groepswandeling van een 7 à 8 km onder een winterzon om de extra calorieën van oud en nieuw wat te verbranden. Afspraak 14u00 sportpark ’t Veld in Sijsele, Eikelberg 3 kleine cafetaria. *     Vanaf heden is er een nieuw bankrekeningnummer van toepassing bij Levenslijnteam Damme, daar we niet langer welkom waren bij ING zijn we overgestapt naar Crelan waar we beschikken over het nieuwe rekeningnummer: BE74 1030 8801 1707. Vanaf heden dienen alle overschrijvingen en handelingen via dit nummer te gebeuren.

Vriendelijke wandelgroet, fijn weekend en nu naar Beernem, LEVENSLIJNTEAM – DAMME vzw

31 december 2023

Vrienden,

ja, je leest het goed, deze info heeft reeds betrekking op de eerste week van het nieuwe jaar 2024. Tijdens de laatste week van het oude jaar mochten we nog een klein succesje op ons palmares bijschrijven met onze organisatie van               ” Damme in Kerstsfeer” op 2e kerstdag. Niet minder dan 1333 wandelliefhebbers kozen de weg richting Damme om te genieten van hun hobby en vooral van ons aanbod.  Wie nog even wil nagenieten kan dit via de volgende link met een fotoreportage ons aangereikt door Greta en Paul, waarvoor dank uiteraard.

Via onderstaande link de foto’s 😄

https://photos.app.goo.gl/1A5p1NJoeidNbjtU6

De eerste week in het nieuwe jaar is het vrij rustig in het wandellandschap met mogelijkheden op en in onder andere:

*    maandag 01 januari:    Kortemark (W-VL)

*    zaterdag 06 januari:     Beernem (W-VL)

*    zondag 07 januari:    St. Eloois-Winkel (W-VL) – De Pinte en De Klinge (O-VL)

Meer tochten nog te lande en alle info daarover via: www.wandelsportvlaanderen.be/kalender

Nieuws uit eigen huis:  vanaf 01 januari kan u in 2024 als lid van onze club gaan wandelen indien het lidgeld werd overgemaakt, geen probleem. Wie dit nog niet deed zal niet meer kunnen inscannen met haar of zijn lidkaart als lid van onze club. Men zal dan ook een bijdrage vragen als niet-lid van een wandelclub zijnde 3,00€. Op dit ogenblik verkeren nog een 70 tal leden van onze club in die positie, bij deze dan ook een laatste oproep om het lidgeld zijnde 15,00€ asap over te maken. Indien je echter geen lid van onze club wenst te blijven hadden wij graag een seintje ontvangen zodat we deze uitschrijving kunnen doorvoeren. Gelieve te storten op ons rekeningnummer hieronder vermeld.

Rest mij allen nog jullie allen een fijn eindejaar en een mooie nieuwe start te wensen via het volgende:

Moge het komende jaar gevuld zijn, voor elk van jullie, met positieve verrassingen, onvergetelijke momenten en het realiseren van dromen diep vanbinnen.
We wensen jullie allen een schitterend nieuwjaar vol liefde, gezondheid en voorspoed. Dat 2024 een hoofdstuk mag zijn vol hoop, optimisme en nieuwe mogelijkheden.😉😉😉

Gelukkig nieuwjaar!   

Vriendelijke wandelgroet, fijne feestdagen, LEVENSLIJNTEAM – DAMME vzw

23 december 2023

Vrienden,

we hebben de langste nacht en de kortste dag achter de rug, vanaf heden worden de dagen zachtjes aan wat langer, we kijken vol verwachting uit naar Kerst en de overgang van oud naar nieuw, 2023 blaast haar laatste adem uit. Tijdens deze laatste week van het jaar proberen we nog éénmaal onze beste beentje voor te zetten naar aanleiding van onze eigen organisatie “Damme in Kerstsfeer” aanstaande dinsdag 26 december, parcours zijn ondertussen uitgepijld en de locaties zijn klaar om jullie allen en nog veel meer te ontvangen in het hart van onze stad, het stadhuis op de markt in Damme. Als de weergoden nu nog even willen meewerken belooft het een mooie onderneming te worden. Wij kijken er in ieder geval naar uit, jullie toch ook?

Komende week kunnen we nog verder genieten op de organisaties op en in onder andere:

*    dinsdag 26 december: Damme in Kerstsfeer in Damme , maar ook in Oudenaarde (O-VL)

*    woensdag 27 december: Diksmuide (W-VL)

*    donderdag 28 december: Nieuwpoort en Kortrijk(vanaf 12u00) (W-VL)

*    zaterdag 30 december: Moorslede (W-VL) en Sleidinge (O-VL)

*    zondag 31 december: Kortemark (W-VL) met Tis Tied Ta Tut Is, daar kan je ook op nieuwjaarsdag terecht op een volledig ander parcours met “We gingn en bluven goan”

Alle info over deze en nog meer tochten op www.wandelsportvlaanderen.be/kalender

Rest mij enkel nog jullie allen een warme kerst te wensen en een schitterende overgang van oud naar nieuw, hou het veilig,

16december 2023

Vrienden,

de dagen zijn nu op hun kortst, nog even geduld want na de komende week worden ze stilaan terug wat langer. Een winterprik zit er voorlopig niet in, op een witte kerst hoeven we ook al niet te rekenen, wel wat donkere dagen met wat gemiezer liggen in het verschiet. We duimen nu al voor een droge 2e kerst in Damme ter gelegenheid van onze volgende organisatie “Damme in Kerstsfeer”. Terwijl je dan toch in Damme bent kan je tevens een kijkje nemen in Galerij 22 in de Kerkstraat 22, dicht tegen het stadhuis waar in samenwerking met Levenslijn Damme de expo “Kunst tegen Kanker” loopt. Artiesten van allerlei pluimage hebben ten voordele van de actie kunstwerken geschonken die te koop worden aangeboden. Zeker meer dan eens de moeite om even langs te lopen van 22 december tot 07 januari telkens van 11 tot 18 uur.

Wandelen dus op 2e kerst in Damme, in afwachting kunnen we wat bij oefenen op en in onder andere:

*    dinsdag 19 december: Ingelmunster (W-VL)

*    woensdag 20 december: Leeuwergem (O-VL)

*    zaterdag 23 december: St. Andries-Brugge (W-VL)

*    zondag 24 december: St. Maria-Aalter (O-VL)

Meer tochten en alle info daarover op www.wandelsportvlaanderen.be/kalender

Eigen huisnieuws: *    woensdag 20 december wandelen in en om Sijsele doorheen de winternatuur. Rustige wandeling in groep van een 7 à 8 km met afspraak om 14u00 sportpark ’t Veld in Sijsele. *    Wie nog niet tot de actie is overgegaan wat het lidgeld 2024 betreft, doe het nu want anders kan je vanaf begin 2024 in de problemen komen doordat jouw lidkaart niet meer geactiveerd zal zijn. Gelieve bij overschrijving wel steeds te vermelden waarover het gaat, op die manier kan onze penningmeester opnieuw door de bomen het bos zien.

Vriendelijke wandelgroet, fijn weekend verder, LEVENSLIJNTEAM – DAMME vzw

2 december 2023

Vrienden,

na het natte intermezzo van de voorbije weken hebben we nu te maken met lichte wintertoestanden waarbij de temperatuur ’s nachts onder nul duikt. Toch was het deze voormiddag ideaal wandelweer met een opkomende zon die straalde over de bevroren landerijen in en om Dentergem. Op die manier mag het jaar zich naar het einde slepen. Ondertussen is de volle voorbereiding voor het ledenfeest van morgen zondag ook ingezet, met meer dan 100 aanwezigen belooft het een mooie en warme ontmoeting te worden. Georganiseerd wandelen de komende week draait op een laag pitje, geen weekdagtochten en West- en Oost-Vlaanderen enkel in het volgende weekend kan je wel terecht op en in onder andere:

*    zaterdag 09 december:    Ichtegem, Ieper en Rekkem (W-VL) – Hamme en Gent (O-VL) opgelet in Gent, het is Gent by night, pas starten vanaf 14u30

*    zondag 10 december:    Oostduinkerke (W-VL) – St. Niklaas en Zingem (O-VL)

Meer tochten overal te lande en alle info op www.wandelsportvlaanderen.be/kalender

Nieuws dicht bij huis: *    woensdag 06 december om 14u00 wandelen in en om Sijsele in het kader van het vernieuwde Start to Walk programma. Rustige groepswandeling van een 7 à 8 km vanuit sportpark ’t Veld, Eikelberg Sijsele.                                                         Iedereen welkom

                                        *    daar 2023 op haar laatste benen loopt wordt gevraagd om het lidgeld 2024, voor wie het nog niet gedaan heeft, zijnde 15,00€ per persoon over te maken op ons rekeningnummer. Op die manier kan je ook                                                             volgend  jaar aan het gunsttarief verbonden aan het lidmaatschap gaan wandelen.

Vriendelijke wandelgroet, fijn weekend verder, LEVENSLIJNTEAM – DAMME vzw

25 november 2023

Vrienden,

de natuur gaat deze dagen nogal wild tekeer, bijna overal krijgt men te kampen met wateroverlast. Zo ook deze morgen in Kaprijke waar men net zoals vorige week in Oedelem de parcours diende te wijzigen om het een beetje acceptabel te maken om aan te bieden. Helaas hebben de weersomstandigheden dezer dagen een serieuze impact op het aantal deelnemers. Ondertussen vatten we komende week de laatste kalendermaand van 2023 aan, nog even en we verkeren in eindejaarsmodus met toeters en bellen. Ondertussen een beperkt aanbod in onze contreien om aan georganiseerd wandelen te denken, het kan op en in onder andere:

*    dinsdag 28 november:    Ingelmunster (W-VL)

*    zaterdag 02 december:    Dentergem (W-VL) en Oosterzele (O-VL)

*    zondag 03 december:    Gits (W-VL)  – Merendree en Moerbeke-Waas (O-VL)

Meer tochten te lande en alle info over deze en die hierboven vermeld op www.wandelsportvlaanderen.be/kalender

Zondag 03 december vieren we ons eigen jaarlijks ledenfeest in zaal De Rozen op Den Hoorn-Moerkerke. Wie nog wenst deel te nemen, morgen zondag 26 november is de laatste dag om in te schrijven, zeker doen. Ondertussen is ook ons ledenblad Lijntjes van de persen gerold, vanaf volgende zondag wordt dit verdeeld ter gelegenheid van het ledenfeest.

Vriendelijke wandelgroet, fijn weekend verder, LEVENSLIJNTEAM – DAMME vzw