18 oktober 2021

Vrienden,

het belooft een mooi en prachtig wandelweekend te worden, ideaal om de natuur in te trekken. dat deden we deze morgen reeds in Torhout met de “Groenhovebostocht” en we waren daar duidelijk niet alleen. Morgen reizen we per bus naar Passendale voor de “4e Rondom kaasdorp Passendale”, wie last-minute nog mee wil, er zijn nog 5 plaatsen. Voor zij die meereizen: hou er wel rekening mee dat op de bus een mondmaskerplicht geldt.

Volgende week een eerder beperkt aanbod om even de beentjes te strekken in georganiseerd verband met op en in onder andere:

*    woensdag 20 okt:    St. Goriks-Oudenhove (Zottegem) O-VL

*    volgend weekend:     *    zaterdag 23 okt:    Meulebeke en Nieuwpoort (W-VL) en Lebbeke (O-VL)

                                            *    zondag 24 okt:    Harelbeke, Kortemark en St. Michiels-Brugge (W-VL) en Zwalm en Kalken (O-VL)

Uiteraard nog meet tochten en info over tochten in het ganse land op: www.wandelsportvlaanderen.be/kalender

Nieuws uit eigen keuken:

*    daar ons nieuw wandelseizoen 2022 start op 1 november aanstaande zijn de nieuwe spaarkaarten 2022 reeds ter beschikking. Deze van 2020 en 2021 mogen, indien volledig vol, binnengebracht of afgegeven worden op het                 secretariaat. Doe dit zeker tijdens de maand november, indien je wil in aanmerking komen voor een attentie.

*    noteer zeker al in jullie agenda de datum van ons ledenfeest: zondag 5 december vanaf 11u30 in zaal De Rozen, op Den Hoorn. Uitnodigingen met de mogelijkheid tot inschrijven volgen nog.

*    wie wenst deel te nemen aan de Canadese Bevrijdingsmars op zondag 7 november, Hoofdplaat-Knokke-Heist over een afstand van 34 km kan via onze club inschrijven, doe dit zeker tegen zondag 24 oktober. Kostprijs: 10,00€ voor           bus, tocht en zelfklever of 15,00€ voor bus, tocht, zelfklever en badge. Indien gewenst kan in groep gewandeld worden.

Vriendelijke groet, fijn weekend verder,

LEVENSLIJNTEAM – DAMME vzw

10 oktober 2021

Vrienden,

het zijn heerlijke weersomstandigheden om dit weekend de wandelschoenen aan te trekken en de natuur in al haar herfstpracht te gaan bewonderen. Gisteren waren we te gast in Ichtegem terwijl we deze morgen reeds op pad waren bij onze vrienden van Vier op een Rij in Zedelgem, stuk voor stuk aan te raden organisaties, leuk ook om enkele clubleden te mogen ontmoeten voor een leuke babbel. Komende week lijkt het wandelaanbod ietwat beperkt, toch voor onze regionen, in Limburg kan je haast dagelijks op pad. Een kort overzicht wanneer en waar:

*    dinsdag 12 okt: Hansbeke (O-VL)

*    zaterdag 16 okt: Torhout en Rekkem (W-VL)

*    zondag 17 okt: Passendale (W-VL) en Moorsel (O-VL)

Meer tochten en info vinden jullie op www.wandelsportvlaanderen.be/kalender

Nieuws uit eigen keuken:

*    zondag 17 oktober reizen we per bus naar de “4e Rondom kaasdorp Passendale”, gelieve de uren van opstappen te respecteren a.u.b.. 07u30u: St. Rita-Den Hoorn kerk, 07u45: Moerkerke sportpark Meuleweg, 08u00 Sijsele kerk, 08u15 Brugge, Bargeplein. Voor alle duidelijkheid er worden op de bus geen honden toegelaten, tenzij het over een blindengeleidehond gaat. Iedereen is vrij in de keuze om een afstand te wandelen en kan kiezen uit 5 – 10 – 12 -15 – 20 of 26 km. Op alle afstanden, ook de kortste is of zijn er rustposten voorzien. Om 15u00 vertrekken we daar voor een bezoek aan de Rode dito Zwarte berg in Westouter, aansluitend om 18u00 avondmaal on brasserie Belvedére in Westouter. Voor wie nog last-minute mee wil, er zijn nog 2 plaatsen beschikbaar.

*    woensdag 13 oktober in het kader van “Sport Mee” het sportaanbod van stad Damme voor volwassenen en personen met een beperking gaan we wandelen in groep in en om Sijsele. Afspraak 14u00 sportcomplex ’t Veld, Eikelberg in Sijsele voor een tocht van 7 à 8 km.

*    wie dit wenst kan het wandelboekje “Limited Edition” waarmee kon gespaard worden voor een poncho of een rugzak af geven op het secretariaat. Daar er in onze omgeving slechts twee plaatsen voorzien zijn om uw geschenk af te halen: 14 november in Oostende en/of 28 november in Aalter, wil ik ervoor zorgen voor wie zelf niet kan langsgaan, je toch aan het bijeen gespaarde geschenk kan geraken. Gelieve in uw boekje wel de eerste pagina volledig in te vullen.

*    wie interesse heeft om deel te nemen aan de Canadezenmars op zondag 7 november aanstaande, tocht van 34 km tussen Hoofdplaat(Ned) en Knokke-Heist, en dit eventueel in groep wenst te doen kan zich opgeven. Ik doe dan het nodige zodat de vooraf inschrijving gerealiseerd wordt. Het is aan te raden om vooraf in te schrijven om op die manier zeker te zijn van een plaats op de bus die je naar Hoofdplaat brengt. Prijs: 15,00€ (bus+badge+zelfklever) of 10,00€ (bus+zelfklever). Dit moet gebeuren uiterlijk tegen 29 oktober. Op dezelfde dag kan je uiteraard ook deelnemen aan de mini versie van de Canadese Mars zijnde 8-14 en 19 km met start en aankomst op het A. Verweeplein voor het stadhuis in Knokke-Heist. Opgelet de “Monumententocht” voorzien op zaterdag 6 november op dezelfde locatie is geannuleerd.

Vriendelijke groet, fijne dag verder,

LEVENSLIJNTEAM – DAMME vzw

4 oktober 2021

Vrienden,

het dreigt een vochtig weekend te worden maar elk nadeel heeft ook zo zijn voordeel, veel zuurstof in de atmosfeer bijvoorbeeld, ideaal om de stapschoenen aan te trekken en door de natuur te dwalen. Misschien was u ook één van onze 11 leden die vandaag hebben deelgenomen aan de Veldtocht in Lichtervelde waar men 1188 deelnemers mocht noteren, mooi resultaat als je het mij vraagt.  Ook de komende week zijn er opnieuw enkele mogelijkheden in onze omgeving onder andere op en in:

*    maandag 04 okt:    Oostnieuwkerke (W-VL)

*    woensdag 06 okt:    Roeselare en Beernem (W-VL) – opgelet in Beernem is deze tocht gekoppeld aan een sneukelparcours, starten tussen 10 en 15 uur. Voor meer info: www.wandelclubbeernem.be

*    zaterdag 09 okt:    Ichtegem en Moorslede (W-VL)

*    zondag 10 okt:    Rumbeke, Zedelgem en Boezinge (W-VL)

Opvallend deze week geen of bijna geen wandeltochten in Oost-Vlaanderen (geannuleerd). Meer info over nog andere tochten in Vlaanderen op www.wandelsportvlaanderen.be/kalender

Nieuws uit eigen keuken:

* op onze site is een muzikale fotomontage te vinden van de Kermistocht van voorbije zaterdag met dank aan Greta en Paul, zeker eens het bekijken waard: www.levenslijndamme.be/sfeerbeelden

*  op 2 plaatsen na is onze bus voor de verplaatsing naar Passendale op zondag 17 oktober volzet. Wie nog wenst mee te gaan, snel reageren.

*  geen woensdagwandelen komende week , wel op woensdag 13 oktober om 14u00.

* in tegenstelling tot eerdere geruchten zou de Canadezenmars (33 km) tussen Hoofdplaat(Ned) en Knokke op zondag 07 november toch doorgaan, inschrijven kan vanaf 08 oktober, misschien kunnen we opnieuw een eigen groep(je) vormen om deel te nemen, laat iets weten.

Vriendelijke groet, fijn weekend verder,

Rodger

26 september

Vrienden,

ik kijk met een dubbel gevoel terug op onze Kermistocht van gisteren zaterdag. Enerzijds met een tevreden en dankbaar gevoel na de vele lovende commentaren achteraf, het feilloos verloop van de tocht, het enthousiasme van onze medewerkers en ook het gegeven dat liefst 5 nieuwe namen mochten worden toegevoegd aan onze ledenlijst, welkom aan de nieuwelingen trouwens. Anderzijds toch wat teleurgesteld over de opkomst in de Cultuurfabriek, al dien ik daar direct aan toe te voegen dat dit een tanende evolutie is in ons wandellandschap. Maar we blijven uiteraard optimist en kijken reeds uit naar wat de toekomst brengt.

En die toekomst begint uiteraard komende week waar we kunnen genieten van de natuur op en in onder andere:

*    dinsdag 28 september: Ingelmunster (W-VL)

*    woensdag 29 september: Sint Antelinks (Herzele) (O-VL)

*    zaterdag 02 oktober: Lichtervelde (W-VL) en Munkzwalm (O-VL)

*    zondag 03 oktober: Otegem (W-VL) en St. Maria-Aalter, Serskamp en Rupelmonde (O-VL)

Meer tochten en alle info trouwens op www.wandelsportvlaanderen.be/kalender

Nieuws uit eigen keuken:

* woensdag 29 september in het kader van “Sport Mee” het vrijetijdsaanbod van stad Damme, gaan we wandelen in en om Sijsele waar de eerste herfstkleuren in de natuur waar te nemen zijn. Afspraak 14u00 sportcomplex ’t Veld, Eikelberg te Sijsele voor een groepswandeling van 6 à 7 km.

* deze week dinsdag 21 september kregen we het bericht van wandelclub Vlaams Huizeke Godewaersvelde dat hun St. Hubertustocht, door de nog strenge Corona maatregelen in Frankrijk, niet kan doorgaan op zondag 17 oktober. Deze tocht is een onderdeel van van de St. Hubertusfeesten die daar door de plaatselijke jachtvereniging worden georganiseerd. COVID-19 strooit daar echter in het noorden van Frankrijk roet in het eten zodat van feesten geen sprake kan zijn. Daar we het plan hadden om daar per bus naartoe te reizen en reeds 46 leden hun naam hadden opgegeven zijn we op zoek gegaan en ook gevonden in een alternatief. Op zondag 17 oktober reizen we nu per bus naar het kaasdorp Passendale om daar deel te nemen aan de “4e Rondom kaasdorp Passendale”. Daar deze plaats aanleunt bij de Westhoek blijft het eerder aangegeven programma zoals vermeld in “Lijntjes” volledig behouden. Wie reeds was ingeschreven om mee te gaan naar Godewaersvelde kan dit eventueel annuleren, in het andere geval wordt aangenomen dat jullie mee reizen naar Passendale. Er zijn nog enkele plaatsen vrij op de bus, inschrijven kan dus nog voor de prijs van 15,00€, zijnde bus+wandeltocht of 35,00€ met avondmaal op de Rode berg in Westouter inbegrepen.

* ons wandelseizoen 2021 eindigt op 31 oktober 2021, vanaf 01 november starten we ons wandeljaar 2022. Misschien nu al eens nakijken wat het aantal tochten en gewandelde kilometers betreft, opgelet, voor de periode tussen 01 november 2019 en 31 oktober 2021. Daar we anderhalf jaar door COVID-19 niet aan georganiseerd wandelen toekwamen hebben we vorig jaar geen gegevens opgevraagd. Vanaf 01 november kan/mag je jullie gegevens dan doorsturen. Ook de gele spaarkaarten van onze club over die periode mogen binnengebracht worden uiterlijk alles tegen 01 december 2021 zodat we een overzicht hebben op ons ledenfeest op zondag 05 december.

Vriendelijke groet, geniet van jullie zondag en hopelijk kan één van onze landgenoten zich straks tot wereldkampioen wielrennen kronen,

LEVENSLIJNTEAM – DAMME vzw

18 september 2021

Vrienden,

mede door onze medewerking morgen zondag 19 september aan het WK Tijdrijden tussen Knokke-Heist en Brugge met passage door Damme, fandorp op parking Zuid Damme, komen we wat vroeger met de info voor komende week. Een mooi nazomertje brengt ons de beste weersomstandigheden voor renners en toeschouwers, zodat het WK kan en mag uitgroeien tot een groot volksfeest. Vandaag waren we te gast in Assebroek bij onze vrienden van de Brugse Metten wandelclub waar we met volle teugen konden genieten van de natuur doorheen de Assebroekse Meersen. Komende week zijn we natuurlijk in de weer en de opbouw van onze Kermistocht in samenwerking met vzw De Statie Sijsele, we hopen jullie daar allen te mogen ontmoeten. In bijlage vinden jullie alle info.

Om te wandelen komende week kunnen we terecht op en in onder andere:

*    dinsdag 21 sept: Bavikhove (W-VL)

*    donderdag 23 sept: Moerzeke (O-VL)

*    vrijdag 24 sept: Hamme (O-VL)

*    zaterdag 25 sept: naast onze eigen Kermistocht in Sijsele ook nog mogelijkheden in Gits, Kachtem en Reninge (W-VL) – Moerzeke en Melle (O-VL)

*    zondag 26 sept: Oostkamp, Wervik en Kachtem (W-VL), Onkerzele, Stekene en Wanzele (O-VL) en Groede (Zeeland)

Meer tochten en info zoals steeds op www.wandelsportvlaanderen.be/kalender

Nieuws uit eigen keuken:

*    dinsdag 21 september zijn we ter gelegenheid van Sijsele kermis te gast bij ROS (Radio Omroep Sijsele) tussen 20 en 22 uur, we zijn te beluisteren via kanaal FM 92.1. Bedoeling is dat er interviews afgenomen worden en die rechtstreeks de ether in te sturen. Jullie zijn allen welkom in het radio café in de foyer van de Cultuurfabriek in Sijsele, Stationsstraat 22.

*    woensdag 22 september sluiten we onze woensdagavondtochten in het kader van “Start to Walk” af. Mede door COVID-19 werd het eerder een beperkt aanbod maar toch mogen we bogen op een mooi parcours. Na de korte wandeling (+/- 5 km) kunnen we samen nog genieten van een hapje (op de barbecue) en een drankje om gezellig het seizoen 2021 te beëindigen.

*    normaliter zou ons ledenblad, Lijntjes, komende week in jullie bus moeten liggen. Mocht dit niet het geval zijn geef gerust een seintje zodat we kunnen reageren.

Vriendelijke groet, fijn weekend verder,

LEVENSLIJNTEAM – DAMME vzw

12 september 2021

Vrienden,

door het ongenadig korten van de dagen moeten we erkennen dat de zomer 2021 bijna op haar laatste benen loopt en dat we ons stilaan mogen hullen in herfsttinten. Een nieuwe mooie wandelperiode die aanbreekt met een wirwar van kleuren die de natuur ons aanbiedt, geniet ervan. Dat deden we gisteren reeds in het landelijke St. Jan Wingene waar niet op een kilometer onverhard gekeken werd, groot contrast met deze morgen in Wenduine waar met zee, strand, dijk, duinen en veel zand een ander stukje West-Vlaanderen werd voorgeschoteld, hoe divers kan onze natuur zijn.

Komende week kan je indien gewenst of eventueel nodig verder genieten in onze contreien onder andere op en in:

*    dinsdag 14 sept: St. Eloois-Winkel (W-VL) en Ursel (O-VL)

*    woensdag 15 sept: Leeuwergem (O-VL)

*    donderdag 16 sept: Lendelede (W-VL)

*    vrijdag 17 sept: Koekelare (W-VL)

*    zaterdag 18 sept: Assebroek (W-VL) en Sleidinge en Boekhoute (O-VL)

ook De Western Front Trail in Diksmuide ( 35 km), Esen (85 km) en Ieper (60 km) met telkens eindpunt Westfront in Nieuwpoort, tochten langs bijzondere oorlogssites van WO I, opgelet enkel mits voorinschrijving, meer info www.wandelsportvlaanderen.be/kalender.

*    zondag 19 sept: Westende (W-VL) en Deinze, Haaltert en Zegelsem (O-VL)

Uiteraard nog meer tochten en info op www.wandelsportvlaanderen.be/kalender

Nieuws uit eigen keuken:

*    woensdag 15 september heropstart van “Sport Mee” – wandelen, in het kader van het sport en vrijetijdsaanbod van Stad Damme in samenwerking met Levenslijnteam Damme. Afspraak om 14u00 sportcomplex ’t Veld, Eikelberg in Sijsele. Deze eerste sessie is ter kennismaking gratis, verder wordt er om de twee weken op woensdagmiddag gewandeld, dan is de bijdrage 2,00€ per persoon, ter plaatse te vereffenen of door middel van aanschaf van een “Sport Mee” 10 beurtenkaart te verkrijgen bij de dienst “Beleven” van stad Damme in de Cultuurfabriek, Stationsstraat 22 te Sijsele. Opgelet: geen wandelen tijdens schoolvakanties en/of op feestdagen.

*    woensdag 22 september sluiten we onze eigen oefentochten ‘Start to Walk” 2021 af. We gaan nog een laatste maal op woensdagavond wandelen mat achteraf een gezellig corona-proof samenzijn. Om een beetje zicht te hebben op de situatie wordt wel gevraagd Uw aanwezigheid al dan niet te willen melden.

*    ondertussen werken we als één van de weinige Damse verenigingen ook mee aan het WK Tijdrijden van 18 tot 22 september. We zijn actief in het Fandorp dat wordt opgetrokken op de parking Damme Zuid langs de Damse Vaart waar de renners een passage maken. Dank reeds op voorhand aan zij die zich hebben aangemeld om mee te draaien. Een unieke ervaring waar we waarschijnlijk nog jaren moeten op wachten om dit nog eens in Damme te mogen beleven.

Vriendelijke groet, fijne dag verder,

LEVENSLIJNTEAM – DAMME vzw

5 september 2021

Vrienden,

we hebben er een heuse wandelmarathon opzitten de afgelopen 3 dagen, vrijdag 14 km in St. Joris, gisteren 16 km in Waardamme (wat een prachtig parcours) en deze morgen 12 km in de vlakte over de grens in Groede. Je ziet het georganiseerd wandelen neemt een voorzichtige heropstart, hier en daar nog wat mankementen maar we redden het samen wel.

Komende week nog meer mogelijkheden met onder andere op en in:

* dinsdag 07 sept: Ardooie

* woensdag 08 sept: Ingelmunster

* zaterdag 11 sept: Wingene (W-VL) en Oudenaarde (O-VL)

*  zondag 12 sept: Vichte en Wenduine (W-VL), Zaffelare en Erpe-Mere (O-VL)

Meer tochten en info uiteraard op www.wandelsportvlaanderen.be/kalender

Nieuws uit eigen keuken:

* woensdag 8 september in het kader van Start to Walk, onze eigen oefentochten, wandelen in en om Sijsele, afspraak 18u30 sportcomplex ’t Veld Sijsele. Conny en Freddy bieden een traktatie aan als afsluiter van het zomerseizoen in ’t Eikenhof.

* We doen nogmaals en voor de laatste maal een oproep tot medewerking aan het WK Tijdrijden, zeker op zondag 19 september bij de baruitbating in het fandorp in Damme (parking Damme Zuid langs de Damse Vaart). Alle aspecten die daarmee gepaard gaan zijn van toepassing, schenken, bedienen en ophalen leeggoed. Er kan in schiften gewerkt worden: van 10u00 tot 14u00, van 14u00 tot 16u30 en van 16u30 tot 20u00. Uiteraard kan je ook de ganse dag aan de slag. Drankbonnen en voedselpakket worden voorzien. Indien interesse contacteer Rita op 0478/ 27 69 04.

In diezelfde context nodigt het stadsbestuur Damme alle bestuursleden en  medewerkers van de Damse (sport)verenigingen uit op zaterdag 18 september om 18u30 op het ” Damme Sterk Zien” feest als erkentelijkheid voor hun blijvende belangeloze inzet voor hun vereniging ook in tijden van Corona. Indien je hier aanwezig wenst te zijn contacteer Rita op haar gekend en hogervermeld nummer.

Programma:

Locatie: Fandorp WK Tijdrijden, Parking Zuid in Damme (Damse Vaart Zuid 2)

Deuren open om 18.30 uur

Muzikaal voorprogramma om 19.00 uur

Toespraak burgemeester en schepenen om 19.30 uur

Optreden van de band ‘The  Wildflowers’ om 20.30 uur

Zij brengen de ideale ingrediënten mee voor een avond soulvolle, groovy muziek. Zelfs de stijfste hark krijgt de grootste moeite om zijn heupen stil te houden.

Damme Sterk Zien

Gratis drankbonnen ter beschikking per vereniging naderhand het aantal aanwezigen.

Vriendelijke groet, fijne dag verder,

LEVENSLIJNTEAM – DAMME vzw

29 augustus 2021

Vrienden,

daar vandaag, zondag 29/08 onze eigen organisatie 16e Kanalentocht doorgaat vanuit Vrije Basisschool St. Rita, Hoornstraat 90, komen wij reeds met de info voor de komende week. Een echt nazomertje zit er voorlopig niet aan te komen al zijn de vooruitzichten voor de heropening van de scholen aanstaande woensdag wel meer dan behoorlijk. Alle succes trouwens aan onze studenten.

Volgende week komen we aan onze wandeltrekken op en in onder andere:

*    donderdag 02 sept:    Werken (W-VL) en Uitbergen (O-VL)
*    zaterdag 04 sept: Leffinge, Westouter en Waardamme (W-VL),  Vurste (O-VL) en Terneuzen (Zeeland)
Meer tochten in het ganse land en info uiteraard op: www.wandelsportvlaanderen.be

Zoals vorige week reeds meegegeven vindt van 18 tot 22 september het WK Tijdrijden wielrennen plaats tussen Knokke-Heist en Brugge. In Damme is er een fandorp opgetrokken op de parking Damme-Zuid langs de Damse Vaart. Daar valt elke dag van het WK wel wat te beleven. Zo ook op zaterdag 18 september waar stad Damme de verenigingen een hart onder de riem wil steken onder de vorm van het “Damme Sterk Zien” feest, want “veilig verenigen doen we samen”. Ieder die lid is van een Damse vereniging, jullie ook dus, worden op dit feest uitgenodigd. Deuren om 18u30, aanvang feest om 19u00 met muzikaal voorprogramma, na het officiële gedeelte dat aanvangt om 19u30 is er een live optreden van The Wildflowers om 20u30 die gegarandeerd de stijfste hark aan het bewegen krijgen. Wil je erbij zijn gelieve dit dan per kerende te laten weten, op die manier kan de totale aanwezigheid berekend worden. Toegang gratis, drankbonnetjes per vereniging en vooral een avond vol plezier. Ik zal er zijn, jullie ook?

Vriendelijke groet, fijn weekend verder en tot morgen op Den Hoorn,

LEVENSLIJNTEAM – DAMME vzw

22 augustus 2021

Vrienden,

de natuur met in haar zog het weer maakt rare bokkensprongen dezer dagen. Was het gisteren zaterdag in Koewacht met de Grenstocht nog een zomerdag dan kregen we vandaag een voorproefje van de aankomende herfst, al compenseerden de vele aangeboden extra’s tijdens de Jubileumtocht in Ruiselede wel het één en ander.

Komende week zijn we in volle voorbereiding van onze 16e Kanalentocht van aanstaande zondag 29 augustus. Let wel de tocht gaar niet door in Oostkerke, waar er werkzaamheden aan de gang zijn, maar start wel vanuit de Vrije Basisschool van St. Rita op Den Hoorn (zie bijlage). Ondertussen is het weekaanbod van georganiseerde tochten eerder beperkt in onze contreien met enkel op woensdag 25 augustus de Midweekse Zomertocht in St. Lievens-Esse (Herzele).

Volgend weekend is er een ruimer aanbod met op zaterdag 28 augustus wandelen in:

Loppem – Schuifferskapelle en Gijzelbrechtegem  in West-Vlaanderen

Philipinne in Zeeland

Speciale tochten zijn er in Heuvelland (Kemmel)met verwijzing naar Wereldoorlog I en in Kruiseke (Wervik) waar men een wijnwandeling organiseert.

Zondag 29 augustus is er naast onze eigen Kanalentocht ook nog bijkomende mogelijkheid in:

Ichtegem en Desselgem in West-Vlaanderen

Munkzwalm en Hamme in Oost-Vlaanderen

In Kruiseke waar men een vervolg breidt aan zaterdag.

Gelieve zeker de kalender te raadplegen op www.wandelsportvlaanderen.be om zeker te zijn dat je uitgekozen tocht doorgaat. Zo vermijd je dat je zoals vandaag afzakt naar Sijsele om deel te nemen aan de 35e Marollentocht van Feestcomité De Marollen terwijl deze reeds twee weken als geannuleerd vermeld staat en deze ook niet was opgenomen in mijn overzicht van vorige week.

Nieuws uit eigen keuken:

* woensdag 25 augustus in het kader van “Start to Walk” onze eigen oefentochten wandelen we in en om Sijsele met afspraak om 18u30 in sportcomplex ’t Veld in Sijsele.

* wie nog iets wenst te vermelden of kwijt wilt in “Lijntjes” kan nog bijdrages of kopij insturen tot volgende zondag 29 augustus.

* we zijn ook zoek naar medewerking naar aanleiding van ket WK wielrennen van 18 tot 22 september waar een passage door Damme weerhouden is. Voornamelijk op zondag 19 september zoeken we helpende handen bij de uitbating van de bar in het fandorp gevestigd op de parking langs de Damse Vaart Zuid. Dit tussen 10 en 20 uur. Wie belangstelling heeft om in het team mee te draaien wordt verzocht contact te nemen per kerende of liever rechtstreeks bij Rita via 0478 276904 of rvl@telenet.be.

Een overzicht van het ganse pakket mogelijkheden tot medewerking vinden jullie hieronder:

 • 18 september
  • Wat: Meehelpen aan de bevoorradingszones in het centrum van Damme van de Flanders 2021 Ride Knokke-Heist – Brugge.
   Een WK-cyclotocht voor de recratieve fietsen en gezinnen.
   • Wanneer: tussen 13u en 18u00.  
   • De verdere praktische afspraken (vergoeding, briefing, …) wordt georganiseerd door het
    lokaal organiserend comité vzw Flanders 2021. Uw gegevens worden met hen gedeeld.
  • Wat: Controle circulatie en controle afval weideparking Oostkerke/ Pijpeweg/ (fiets)parkings centrum Damme
   • Wanneer: tussen 09.00 en 18.00
  • Wat: meehelpen als seingever langs het WK-parours
   • De verdere praktische afspraken (vergoeding, briefing, …) wordt georganiseerd door het
    lokaal organiserend comité vzw Flanders 2021. Uw gegevens worden met hen gedeeld.
 • 19 september
  • Wat: meehelpen met de barwerking/ afhalen glazen/ onthaal op het WK Fandorp Damme
   • Wanneer: tussen 10u00 en 20u00
   • Als stadsbestuur zorgen dat u verzekert bent voor de taken die u als vrijwilliger zal uitvoeren.
    Bijkomend voorzien we een compensatie in de vorm van catering drankbonnetjes + maaltijd foodtruck.
  • Wat: Controle circulatie en controle afval weideparking Oostkerke/ Pijpeweg/ (fiets)parking
   • Wanneer: tussen 10.00 en 20.00 u
  • Wat: meehelpen als seingever langs het WK-parours
   • De verdere praktische afspraken (vergoeding, briefing, …) wordt georganiseerd door het
    lokaal organiserend comité vzw Flanders 2021. Uw gegevens worden met hen gedeeld.
 • 20 tem 22 september
  • Wat: meehelpen met de barwerking/ afhalen glazen/ onthaal op het WK Fandorp Damme
   • Wanneer: tussen 10u00 en 18u00, woensdag 22 september van 14u00 tem 17u00.
   • Als stadsbestuur zorgen dat u verzekert bent voor de taken die u als vrijwilliger zal uitvoeren.
    Bijkomend voorzien we een compensatie in de vorm van catering drankbonnetjes + maaltijd foodtruck.
  • Wat: Controle circulatie en controle afval weideparking Oostkerke/ Pijpeweg/ fietsparking
   • Wanneer: tussen 10.00 en 17.00 en woensdag 22 september van 14.00 tem 17.00.
  • Wat: meehelpen als seingever langs het WK-parours
   • De verdere praktische afspraken (vergoeding, briefing, …) wordt georganiseerd door het
    lokaal organiserend comité vzw Flanders 2021. Uw gegevens worden met hen gedeeld.

Men kan ook rechtstreeks terecht voor meer info op opgave tot medewerking bij: sportdienst@damme.be

Vriendelijke groet, fijne zondag verder,

LEVENSLIJNTEAM – DAMME vzw

15 augustus 2021

Vrienden,

het mooie weer van de afgelopen dagen nodigt uit om een stapje in de natuur te zetten. Gisteren mochten we daar volop van genieten met een tocht dwars doorheen de Kalkense Meersen in en om Kalken, vandaag een surplus aan bos ter gelegenheid van de Bulskampveldtocht in Hertsberge in een organisatie van onze vrienden van WSV Beernem.

Komende week hebben we andermaal een beperkt aanbod van tochten op en in onder andere:

*    dinsdag 17 augustus: Oostduinkerke – start van de 4 daagse van de Ijzer

*    woensdag 18 augustus: Diksmuide (4 daagse van de Ijzer) – Erwetegem (O-VL)

*    donderdag 19 augustus: Poperinge (4 daagse van de Ijzer)

*    vrijdag 20 augustus: Ieper (slot 4 daagse van de Ijzer) – Wichelen (O-VL)

*    zaterdag 21 augustus: Moerbeke-Waas (O-VL)

*    zondag 22 augustus: Ruiselede (W-VL)

Meer info en tochten uiteraard op www.wandelsportvlaanderen.be/kalender

Nieuws uit eigen keuken:

We vragen aan al onze leden om in hun omgeving ruchtbaarheid te geven in verband met de wijziging van de startlocatie van de 16e Kanalentocht op zondag 29 augustus aanstaande. Deze start vanuit de Vrije Basisschool St. Rita, Hoornstraat 90 te Moerkerke-Den Hoorn en niet vanuit zaal De Beuterblomme in Oostkerke. Door de gigantische wegenwerken in Oostkerke-dorp is het centrum zeer moeilijk te bereiken terwijl men ter gelijkertijd ook restauratiewerken aan de zaal aan het uitvoeren is. (zie bijlage)

De actie van WSVL door middel van het speciale wandelboekje “Limited Edition” waarbij men kon sparen voor een Poncho (15 wandelingen) of een rugzak (25 wandelingen) loopt nog tot eind 2021. Wie reeds voldoende stempels heeft om haar/zijn geschenk te verkrijgen mag zijn wandelboekje afgeven op het secretariaat. Wij gaan er dan voor zorgen dat het geschenk dat kan afgehaald worden op 14 november in Oostende of op 28 november in Aalter terecht komt. Wie daar eventueel zelf gaat wandelen neemt uiteraard zijn boekje mee. Opgelet andere afhaalpunten in de directe omgeving zijn er niet. Ook worden geen geschenken per post verstuurd.

Vriendelijke groet, fijne zondag verder,

LEVENSLIJNTEAM – DAMME vzw