Wist u dat?

.. u zich altijd kunt aanmelden om ook vrijwillige medewerker te worden bij ons?

Reeds van bij de start in 2000 teert de werking van Levenslijn Damme op de inzet en de medewerking van een aantal vrijwilligers. Wat destijds gestart is met een vriendengroepje van een 10 tal gelijkgestemden is met de jaren uitgegroeid tot een grote vriendengroep. Naast de stuurgroep van 7 mensen bestaat Levenslijn Damme Roda-Helis momenteel uit een vaste kern van een 20 tal medewerkers plus nog een groep van 40 losse medewerkers. Bij iedere activiteit wordt op deze mensen een beroep gedaan om hier en daar een handje toe te steken, ieder op zijn eigen tempo of naar zijn eigen mogelijkheden.

Door de jaren heen is er natuurlijk een verloop van mensen in de diverse groepen en daarom zijn wij steeds op zoek naar nieuwe vrijwilligers die op de één of andere manier hun steentje willen bijdragen tot het verwezenlijken van onze doelstelling: Helpen aan een betere wereld, aan een betere omgeving voor uw en onze families.

Een profiel voor de vrijwilliger bestaat er niet, iedereen is van harte welkom in de groep. Wie reeds met Levenslijn Damme Roda Helis in contact kwam kon vaststellen dat het een plezier moet zijn om mee te werken, als je de groep in hun bordeaux outfit ergens tegenkomt dat mag je ten allen tijde een kwinkslag of plezier verwachten. Let op: als het moet dan wordt er met de nodige aandacht en ijver gewerkt. De jongsten in onze groep zijn prille tieners terwijl de ouderdomsdeken de gezegende leeftijd van 79 heeft bereikt. Je ziet er staat geen leeftijd op om tot de groep te behoren.

Je hebt wat vrije tijd en je wilt die optimaal invullen dan ben je bij ons aan het juiste adres. Bij grote organisaties zoals de wandeltocht in Lapscheure, om en bij de 1.000 deelnemers, de loopwedstrijd in Damme, we mikken dit jaar op 700 aankomsten, de Paasontbijten met 1.500 aan huis gebrachte ontbijtpakketten, kunnen we steeds een helpende hand meer dan goed gebruiken.

Interesse: neem contact op met onderstaande personen of maak je naam over aan één van de reeds bestaande vrijwillige medewerkers. Je bent meer dan welkom, je wordt niet in een keurslijf gegoten, je mag gewoon jezelf zijn. Misschien bruis je van nieuwe ideeën, want nieuwe mensen brengen nieuwe ideeën mee, we gaan die samen uitwerken. We zorgen via de provincie West-Vlaanderen voor een vrijwilligersverzekering die zeer stabiel is, we bieden als tegenprestatie elk jaar een etentje aan, je ontvangt een degelijke outfit, maar vooral “je wordt er een beter mens van”.

Gewoon doen!!!