9 mei 2021

Vrienden,

de 2e zondag van mei eren we in onze contreien onze moeders naar aanleiding van Moederdag. Het beloofd daarenboven een mooie aangename warme zondag te worden zodat niets ons in de weg staat onze moeders op een lovenswaardige manier te eren. Een bloemetje, een geschenkje, een zoetigheid of zomaar een spontane knuffel, je handelt naar best vermogen om je respect en je dankbaarheid te tonen voor het vele werk en zorg dat onze moeders op zich nemen het ganse jaar door. Misschien is een afspraakje op een terrasje nu het weer kan en mag niet te versmaden.

Naast het terug openen van de terrassen zaterdag 8 mei besliste het Nationaal Overlegcomité om nog een aantal andere maatregelen te herroepen of te versoepelen. Avondklok wordt afgevoerd en vervangen door een samenscholingsverbod na middernacht, pretparken mogen terug open, rommel- en brokantemarkten mogen terug plaats vinden en de bubbels mogen groter worden in sportieve omgevingen. Op die manier kunnen we terug starten met het wandelen op woensdag in Damme. In het kader van “Sport Mee” het sportaanbod van de stad Damme voor volwassenen en personen met een beperking worden de activiteiten terug opgestart vanaf maandag 10 mei. Wat het wandelen betreft is de eerste afspraak op woensdag 19 mei om 14u00 in het sportcomplex ’t Veld in Sijsele. Om zicht te hebben op het aantal deelnemers en zo nodig maatregelen te kunnen nemen dient wel ingeschreven te worden op voorhand bij Sportdienst Damme op het nr: 050 28 84 40 of sportdienst@damme.be.

Onze eigen oefentochten op woensdagavond gaan we terug aanbieden vanaf woensdag 26 mei om 18u30 ook vanuit het sportcomplex ’t Veld in Sijsele. Ook hier wordt gevraagd om uw aanwezigheid te melden vooraf op het nr: 0478 28 17 87 of roger.snauwaert@skynet.be. We gaan ervoor zorgen dat alles zo veilig als mogelijk kan verlopen en we blijven uiteraard in de open lucht. Enkel voor een bezoek aan de toiletten zal toelating verleend worden zich in de gebouwen van het sportcomplex te begeven. Na afloop van de wandeling zal bij aanvaardbare weersomstandigheden de mogelijkheid bestaan nog wat na te keuvelen op het buitenterras waar je dan van een koffie of een drankje kan genieten. Uiteraard worden ook hier de maatregelen gerespecteerd en wordt alles afsloten om 22u00. Mochten over dit alles nog vragen zijn kan je mij altijd contacteren.

Ondertussen kan je verder dagelijks genieten van de permanente wandelparcours die nog zeker tot eind mei worden aangeboden, we hebben de stille hoop om vanaf juni terug georganiseerd te mogen en kunnen werken. In die optiek denken we dan ook dat Vlaanderen Wandelt Lokaal op zondag 27 juni zeker tot de mogelijkheden behoort. Laten we daar samen verder voor zorgen.

Vriendelijke groet, fijne dag verder en voor alle mama’s een ongelofelijke mooie dag morgen met alles wat jullie hartje maar kan wensen.

LEVENSLIJNTEAM – DAMME vzw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *