2 mei 2021

Vrienden,

ideale omstandigheden deze morgen om een frisse neus te halen en te genieten van de aroma’s die de ontluikende natuur momenteel verspreidt. Het was zalig vertoeven in en om Ryckeveldebos waar ik een stuk van het permanent parcours van de Brugse Metten Wandelclub meepikte en me bijna blind staarde op het spel van twee eekhoorns hoog in een boom. Welk spel ze speelden kon ik echter niet achterhalen maar het was een prachtig spektakel. Vanaf volgend weekend 08/09 mei worden de maatregelen in de strijd tegen COVID-19 wat versoepelt, terrassen mogen open gesteld worden wat voor de horeca een nieuwe start zou moeten zijn in een verhaal naar meer. Toch wil ik waarschuwen om extra voorzichtig te zijn want het virus is nog steeds aanwezig. Velen onder ons hebben ondertussen een eerste vaccinatie gekregen, anderen zijn reeds volledig beschermd door twee spuitjes, maar dit is nog steeds geen vrijgeleide om de teugels te vieren. Als we het verhaal horen van één van onze leden die op de dienst intensieve zorgen in een ziekenhuis verblijft besmet met jawel, COVID-19, dan moeten we nederig blijven en samen blijven waken over de algemene veiligheid.

Georganiseerd wandelen is nog steeds niet aan de orde, alternatief zijn uiteraard de permanente parcours die ook in de maand mei aangeboden worden. (zie bijlage) Sportdienst Damme laat weten dat vanaf woensdag 19 mei opnieuw gewandeld mag en zal worden op woensdagnamiddag in het kader van “Sport Mee” het sportaanbod voor volwassenen en personen met een beperking. Hoe alles in zijn werk zal gaan wordt deze week nog verduidelijkt en zullen jullie dan ook in een volgende info vernemen.

Even gegrasduind in mijn herinneringen van 8 jaar terug toen we op pad waren naar Santiago del Compostella waar we op 2 mei stapten van Gargilesse naar Crozant over een afstand van 22 km in de regen. We bevonden ons in het departement Indre en stapten langs de oevers van de Creuse waar men in 1905 één van de eerste stuwdammen op de Cruese bouwde. Na een maand stappen waren we zo’n 900 km ver van huis en hadden nog twee manden te gaan.

Vriendelijke groet, fijne dag verder, hou het veilig en zorg voor elkaar,

LEVENSLIJNTEAM – DAMME vzw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *