5 augustus 2023

Vrienden,

het zou deze periode hoogzomer moeten zijn doch de weergoden beslissen er anders over, nog tot en met dinsdag mogen we ons regelmatig aan een geut water verwachten als het dan al dan niet een wolkbreuk wordt zoals gistermiddag waar plaatselijk tientallen liters hemelwater te noteren vielen. Bij ons zomerfestival “Campo Solar” in Damme dient men werkelijk te pompen om niet te verzuipen. Ook bij het georganiseerd wandelen zijn de gevolgen van de laatste dagen duidelijk merkbaar en dient men in allerlaatste instantie hier of daar in te grijpen om het wat droogjes aan de voeten te houden. De andere zijde van de medaille: een super gezonde omgeving om in te vertoeven met een vracht aan zuivere zuurstof en geen pollen. Het is maar hoe je het bekijkt.

Komende week is het wat magertjes gesteld wat het aanbod wandelen betreft, dat beloofd voor 2024 waar nog eens een 200 tochten wegvallen door allerlei omstandigheden. Tijd voor de verantwoordelijken om daadkrachtig in te grijpen wil men onze geliefkoosde hobby het hoofd boven water houden. Wandelen dus op en in onder andere:

*    dinsdag 08 augustus:    Ingelmunster (W-VL)

*    zaterdag 12 augustus:  Moorslede en Middelkerke (W-VL) en Kalken (O-VL)

*    zondag 13 augustus:     Zillebeke en Oostende (W-VL) – Tielrode en Oudenaarde (O-VL)

Meer tochten in het ganse land en de daarbij horende alle info op: www:wandelsportvlaanderen.be/kalender.

Nieuws uit eigen huis:*     Levenslijnteam Damme engageert zich ten volle om mee te werken aan de “Maand van de Sportclub” in september aanstaande in samenwerking met stad Damme en Sport Vlaanderen. Wekelijks zal men als wandelaar aan haar of zijn trekken kunnen komen via een uitgebalanceerd programma. Daarbij komt ook een nieuwe organisatie op woensdag 27 september met de “1e Sanapolistocht” vanuit de site Sanapolis, Gentsesteenweg 132 Sijsele. Via ons ledenblad “Lijntjes” en een publicatie van Sportdienst Damme zal je alle verdere info kunnen vernemen. *   Voor het optreden van Gunther Neefs op vrijdag 13 oktober aanstaande in de Cultuurfabriek Sijsele zijn nog kaarten te verkrijgen à 25,00€ in voorverkoop, aan de deur wordt dit 30,00€. Contact via rvl@telenet.be of 0478 27 69 04.

Vriendelijke groet, fijn weekend verder, LEVENSLIJNTEAM – DAMME vzw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *