4 mei 2024

Vrienden,

de lente probeert de bovenhand te krijgen op het nogal natte voorjaar, de vogels nemen de plaats in van jouw wekker ’s morgens vroeg, de natuur ontwaakt, de boeren draaien overuren. Allemaal tekenen dat het toch wel de goede kant opgaat met ideale momenten om tevens in de natuur rond te dwalen. En hoe kan dit beter dan door deel te nemen links of rechts aan een georganiseerde wandeltocht. Zondag laatst hadden we het er nog over tijdens onze deelname in Zonnebeke, als wandelaar kom je op plaatsen waar je anders nooit zou komen en waarvan je het bestaan niet weet. Een verslag dito reportage van deze uitstap vinden jullie trouwens terug op onze site onder de rubriek sfeerbeelden en ons aangereikt door Greta en Paul, waarvoor dank.

Was er de voorbije week een extra verlofdag op woensdag ook de komende week komt er eentje langs en wel op donderdag met misschien wel een uitbreiding tot een lang weekend. Profiteer en geniet ervan want er is wel wat wandelaanbod. Zo kan je deze week terecht op en in onder andere:

*    donderdag 09 mei:    Vladslo en Ieper (start 3 daagse) voor W-VL en Zottegem voor O-VL

*    vrijdag 10 mei:    Ruiselede en Ieper ( 3 daagse) (W-VL)

*    zaterdag 11 mei:    Koekelare en Ieper (3 daagse) voor W-VL,  Kwaremont en Bachten-Maria-Leerne voor O-VL en Terneuzen in Zeeland. Ook de organisatie van WSVL van de Belgian Coast Walk 2024 met start/aankomstplaatsen in                       Westende – Oostende – Knokke-Heist en De Panne diverse afstanden met ook de mogelijkheid de ganse Belgische kustlijn af te stappen. Voor alle info daarover zie www.wandel.be

   zondag 12 mei:   Wenduine en Westende (W-VL) – Dikkelvenne en Lebbeke (O-VL)

Meer tochten met alle info over deze hier aangekondigd en in andere provincies uiteraard op diezelfde website: www.wandel.be

Nieuws uit eigen huis:    *    woensdag 08 mei om 18u30 in het kader van onze oefentochten wandelen in en om Sijsele in groep aan een aangenaam tempo voor een tocht van +/- 8 km. Afspraak: sportpark ’t Veld te Sijsele, kleine cafetaria.    *    Zaterdag 01 juni tekenen we present voor de organisatie van onze 19e Levenslijntocht vanuit de gemeentelijke turnzaal op het Lindenplein (marktplein) in Sijsele. Hou deze datum nu al vrij.    *    Misschien nog een extra tip voor huidig weekend:     op vraag van onze voorzitter willen we jullie niet onthouden wat er op het gebied van KUNST ronddwaalt en gecreëerd wordt in Damme. Twee dagen ” Atelier in Beeld” die zelfs in een fietsroute  gegoten  werd en bij mooi lenteweer zeker een aanrader zal zijn om al pedalerend te doen dit weekend. Uiteraard mogen alle ander formules van verplaatsing toegepast worden. Kom genieten van al dit  moois. 

                                        Dank bij voorbaat: Marty, Melvin, Rudi en al die anderen. (info rvl@telenet.be – 0478 27 69 04 – www.damme.be))

Vriendelijke wandelgroet, fijn weekend verder, LEVENSLIJNTEAM – DAMME vzw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *