11 mei 2024

Vrienden,

we mogen sinds lang eens genieten van een lang mooi stralend weekend naar aanleiding van Hemelvaart. Een lang weekend waarbij velen erop uit trekken naar een zalige plaats om even tot rust te komen eventueel midden de natuur die ook ons land wel rijk is. Zo zijn de Ardennen en ook de Vlaamse Ardennen een ideale uitvalbasis om heerlijk in de ontluikende natuur te herbronnen. Doen zou ik zeggen. Maar het kan ook dichter bij huis, er een heuse wandelvierdaagse van maken zoals donderdag in Vladslo, gisteren vrijdag in Kruiskerke, vandaag straks in Koekelare en morgen in Wenduine/de Haan, ik zeg maar wat. Weet wel dat je er niet alleen zal zijn want zowel donderdag als gisteren vrijdag meer dan 1000 wandelaars. Sommigen genieten van een vierdaagse boekenmarkt, kom maar eens langs in Damme centrum, anderen maken er een wandelvierdaagse van, ” ieder haar meug zei de zeug”.  Beleven we nu een lang weekend dan komt er nog ééntje aan volgend weekend naar aanleiding van Pinksteren. De komende week en ook het komend weekend krijg je terug wat mogelijkheden om van je hobby te genieten op en in onder andere:

*    dinsdag 14 mei:    Aartrijke (W-VL)

*    donderdag 16 mei: Moorslede (W-VL) en De Klinge (O-VL)

*    vrijdag 17 mei:    Kruishoutem (O-VL)

*    zaterdag 18 mei:    Lichtervelde (W-VL) en Merelbeke (O-VL)

*    zondag 19 mei:    Knokke- Heist (W-VL) en Beerlegem en Stekene (O-VL)

*    maandag 20 mei:    St. Kruis-Brugge, Kanegem en Dranouter (W-VL) en St. Lievens-Houtem (O-VL)

Alle info en nog meer tochten uiteraard op www.wandel.be

Nieuws uit eigen huis:    *    morgen zondag  12 mei vieren we Moederdag , een dikke pluim en dito kussen aan alle moeders en laat jullie maar eens extra verwennen, jullie verdienen dat.     *    nog even terugkomen op onze actie/deelname aan de Nacht van Vlaanderen op vrijdag 21 juni in Torhout, waar we in groep gaan deelnemen aan de 10 km wandelen. Ondertussen zijn er reeds leden die zich hebben ingeschreven om mee te stappen tijdens deze organisatie waaraan ook een actie voor Think Pink (borstkanker) is verbonden. We gaan zorgen voor een carpooling systeem zodat iedereen die dit wenst kan meereizen naar Torhout, op die manier houden we wat voertuigen van de baan, goed voor het klimaat. Voorstel zou zijn samen te komen op het Lindenplein (markt in Sijsele) van waaruit we gezamenlijk vertrekken. We komen daar uiteraard nog op terug in de volgende info’s.

*    Naast al dit mooie nieuws kregen we ook te maken een andere kant van de medaille met het overlijden van dhr De Cock Laurent (° Middelburg 18/09/1922) vorige woensdag 07 mei in het AZ Alma in Eeklo. Laurent is de vader van Lucréce De Cock die lid is van onze wandelclub. Afscheid van Laurent wordt genomen volgende woensdag 15 mei in de Sint Ritakerk  Moerkerke Den Hoorn om 10u30. Online condoleren kan ook via www.frankdecoster.be. Uit erkentelijkheid voor zijn mooi lange leven maar ook voor Lucréce en haar familie hebben wij in naam van onze vereniging bloemen bij de overledene neergelegd.

Vriendelijke wandelgroet, fijn weekend verder, geniet van de zon en van Moederdag, geniet gewoon van elkaar, LEVENSLIJNTEAM – DAMME vzw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *