4 juli 2021

Vrienden,

Vlaanderen Wandelt Lokaal van voorbije zondag 27 juni heeft niet het verhoopte en ook wel verwachte resultaat gegeven. Met exact 100 deelnemers in onze startlocatie kunnen we uiteraard niet spreken van een succes. Ook het samenwerkingsverband tussen de 15 wandelclubs van het Brugse Ommeland en het Houtland brachten niet wat voorspeld werd door de organisatoren. Redenen tot het minder geslaagde evenement zoeken wordt als een speld in een hooiberg vinden uiteraard. Het feit dat Cornona nog niet verdwenen is en ook de meer dan 100 startlocaties in Vlaanderen, waarvan het merendeel in West-Vlaanderen, zullen ongetwijfeld een cruciale rol gespeeld hebben. Als je op 100 plaatsen 100 deelnemers krijgt is Vlaanderen Wandelt Lokaal in haar totaliteit uitgegroeid tot een evenement van 10.000 wandelaars, dit aantal op één locatie onderbrengen kan natuurlijk ook niet. Toch hebben we de charme en de sfeer van de hoogdagen van de wandelsport wel een beetje gemist. Ons mooie parcours heeft Greta en Paul ertoe aangezet een fotomontage van hun tocht te maken en die ook nog eens van een streepje muziek te voorzien, hartelijk dank daarvoor. Hun montage is te bekijken op onze licht vernieuwende site.

Komende week andermaal een beperkt aanbod georganiseerde wandeltochten op en in:

*    vrijdag 09 juli: Wervik (W-VL)
*    zaterdag 10 juli: St. Andries-Brugge (W-VL) en Oudenaarde (O-VL)
*    zondag 11 juli: Harelbeke en Heuvelland (W-VL) en Aalter (O-VL)

Alle info op www.wandelsportvlaanderen.be/kalender of in Walking in Belgium 2021.

Ook deze week wandelen we in het kader van “Start to Walk” ,onze eigen oefentochten, in en om Sijsele op woensdag 07 juli, afspraak om 18u30u sportcomplex ’t Veld in Sijsele.

Ondertussen blijven we achter de schermen ook verder werken aan onze wandeltweedaagse in Lapscheure met op zondag 18 juli De Poldertocht en op woensdag 21 juli de Grens&Krekentocht. Deze beide tochten gaan door op een licht gewijzigd parcours daar we geen Corona risico’s gaan nemen door de grens met Nederland over te steken.

Vriendelijke groet, fijne dag verder, geniet van jullie zondag en/of van de vakantie,LEVENSLIJNTEAM – DAMME vzw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *