25 april 2021

Vrienden,

vandaag, zondag 25 april, had een hoogdag dienen te zijn voor de wandelsport in Vlaanderen. In meer dan 100 gemeenten en steden kon je terecht om deel te nemen aan Vlaanderen Wandelt Lokaal, het alternatief uitgewerkt door Wandelsport Vlaanderen in plaats van de Nationale Wandeldag. Ook bij ons in Damme kon je terecht om te genieten van de opkomende lente in de ontluikende natuur, jammer dat de zon het vandaag even wat laat afweten, of het zou een topdag geweest zijn. In het Brugse Ommeland hadden liefst 15 wandelclubs de handen in elkaar geslagen om een ononderbroken wandelparcours aan te bieden tussen Torhout en St. Joris-Beernem. Van bij ons, startend vanuit Sijsele, kon je het pad op richting Brugge en richting Oedelem waar we respectievelijk werden opgevangen door de Brugse Mettenwandelclub in St. Kruis en Feestcomité De Marollen in Oedelem. Vanuit hun startplaatsen kon je dan desgewenst nog verder om aan te sluiten op het parcours van de Brugsche Globetrotters en Wandelsportvereniging Beernem. Maar door de nu reeds meer dan gekende reden mocht het vandaag niet zijn. Alles werd ondertussen verplaatst naar zondag 27 juni in de stille hoop dat de cijfers het tegen dan toelaten om te genieten van onze hobby. In ons samenwerkingsverband dienen we echter wat aanpassingen uit te voeren daar een tweetal clubs op deze laatste datum niet meer kunnen beschikken over hun accommodatie. We gaan proberen daar een mouw aan te passen.
Mede door de slechte Coronacijfers zijn ook reeds een groot aantal organisatie in mei geannuleerd, ook onze Levenslijntocht op vrijdag 14 mei zal niet doorgaan, daar we geen garantie kunnen bieden op een vlekkeloos veilig verloop. Daar WSVL niet meer algemeen zal annuleren dienen de clubs vanaf mei zelf te beslissen over het al dan niet organiseren. We houden de kalender in het oog om ten gepaste tijde eventuele tochten aan te kondigen. Ondertussen vinden jullie in de bijlage een overzicht van de nog steeds openstaande permanente parcours die in de omgeving worden aangeboden, daartussen schuilen zeker enkele pareltjes. Aan jullie allen om deze te gaan verkennen en te ontdekken op een veilige verantwoorde manier. Geniet ervan, hou het veilig en zorg nog wat voor elkaar.
Afsluiten doe ik deze week met een oneliner: “Maak je niet druk als tijdens het wandelen een vogel op je hoofd poept maar wees blij dat een koe niet kan vliegen.”

LEVENSLIJNTEAM – DAMME vzw

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.