18 april 2021

Vrienden,
vandaag loopt de paasvakantie ten einde, vanaf morgen mogen onze kinderen en studenten terug naar school, niet zoals aangegeven voor de Paaspauze volledig maar andermaal dienen de 2e en 3e graad van het middelbaar afstandsonderwijs te volgen. Met andere woorden heeft de Paaspauze, die nog loopt tot volgend weekend, geen aarde aan de dijk gebracht in de strijd tegen COVID-19. Toch heeft men deze week woensdag een aantal versoepelingen aangekondigd ondanks dat de cijfers nog altijd niet O.K. zijn. Deze versoepelingen gaan in op diverse data waardoor je straks door het bos de bomen niet meer zal zien. Laat ons dan ook nog even vasthouden ondanks de moeilijke maatregelen om uit deze pandemie te raken. Positief komende week is het feit dat de vaccinatie campagne op kruissnelheid lijkt te komen waardoor er terug een sprankeltje hoop mag gekoesterd worden.

We kijken dan ook uit naar de maand mei, de lentemaand bij uitstek, en wat de gevolgen zullen zijn in het wandellandschap. De drang en de nood is uiteraard hoog om terug georganiseerd te mogen wandelen. Toch dienen we te waken dat dit onder een veilig jargon kan gebeuren en komt de gezondheid van ons allen uiteraard op de eerste plaats. Vandaag is de laatste dag dat ons permanent parcours in Sijsele beschikbaar is. Honderden wandelliefhebbers hebben de voorbije weken genoten van deze organisatie waarvoor dank aan allen om langs te komen.

In Sijsele kan je nog verder terecht om te wandelen. KWB Sijsele stelt nog tot 1 mei een parcours ter beschikking (4 en 8 km) dat uitgepijld is met oranje pijltjes en start aan het Vredesplein aan de kerk in Sijsele, alle info is te vinden op het plein tussen het gemeentehuis en zaal De Kring of op www.kwbsijsele.be.

Geniet ondertussen verder van het weekend, hou het veilig en zorg voor elkaar,
LEVENSLIJNTEAM – DAMME vzw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *