20 juni 2021

Vrienden,
de grote warmte van de voorbije dagen lijkt over te zijn en we kunnen genieten van een meer “Belgische” zomerperiode. Met de malse regen van de voorbije nacht is er duidelijk meer zuurstof in de lucht, ideaal dus om toch nog even die stapschoenen aan te trekken voor een tochtje in de natuur. Gisteren waren we te gast in Zeebrugge, bij onze Brugse Metten vrienden, en hebben er zee, zand, strand en zeedijk maar geen zon gezien. Uiteraard is dit een factor bij het organiseren dat je niet in de hand hebt. Verkijk jullie ook niet op de uitslag gepubliceerd op WSVL-uitslagen want deze lijkt niet te kloppen. Leuk dat we enkele van onze leden daar mochten ontmoeten wat ons een vervlogen samenhorigheidsgevoel terug schonk.
Komende week is het mogelijk om te wandelen in de aanloop naar” Vlaanderen Wandelt Lokaal” van volgende zondag op en in:

 • dinsdag 22 juni: Rumbeke
 • zaterdag 26 juni: Oostduinkerke en Avelgem
  Op zondag 27 juni vindt dus het uitgestelde “Vlaanderen Wandelt Lokaal” plaats en met meer dan 100 startlocaties in het Vlaamse land moet dit, als de weergoden even meewerken, uitgroeien tot een waar wandelfestijn in Vlaanderen. Ook wij, als Levenslijnteam Damme zijnde, werken mee aan dit gebeuren en organiseren vanuit de Gemeentelijke Turnzaal op het Lindenplein (Kloosterstraat) in Sijsele. In Lijntjes vinden jullie meer info over deze organisatie maar we geven graag nog wat extra mee. Door het afhaken van de Brugse Mettenwandelclub, die zouden organiseren vanuit St. Kruis-Brugge, dienen we ons parcours nu aan te passen naar het parcours van de Brugsche Globetrotters die organiseren vanuit St. Michiels-Brugge. Op die manier krijgen we uiteraard wat andere afstanden. Voor alle duidelijkheid vanuit Sijsele kan je terecht voor het volgende:
 • Sijsele – Ryckevelde en terug: kleine lus 7 km – In Ryckevelde bestaat de mogelijkheid aan te sluiten op het parcours Brugsche Globertrotters richting St. Michiels en terug over een afstand van 19 km, dit maakt een totaal van 26 km
 • Sijsele – Oedelem en terug: kleine lus 7 km – ter hoogte van Oedelemberg bestaat de mogelijkheid aan te sluiten op het parcours De Marollen Sijsele richting Oedelem en terug over een afstand van 7 km, dit maakt een totaal van 14 km
  Toilet en horeca mogelijkheden onderweg – terras kasteel Ryckevelde en zomerbar Ryckevelde op de lus Sijsele -Ryckevelde, zomerbar COBAR op de lus Sijsele-Oedelem. Er wordt aan iedereen gevraagd zich te houden aan de nog steeds geldende Corona maatregelen teneinde alles zo positief te laten verlopen. Ook in onze startlocatie zullen Corona-vrije maatregelen genomen worden. De mogelijkheid tot horeca zal ook bij ons bestaan bij start of terugkomst doch bediening aan de bar zal niet kunnen. Onze eigen mensen zullen bedienen aan tafel, vanaf 27 juni kan dit dan aan tafels met maximum 8 personen. Wat deelname betreft: kinderen tot 12 jaar nemen gratis deel – alle anderen, ook de leden van onze eigen club, dienen als lid 1,50€ te betalen, niet-leden wandelclubs betalen 2,50€. Hopend op een mooie wandelhappening graag tot zondag aanstaande.
  Daarnaast ook deze week in het kader van “Start to Walk” wandelen we op woensdag 23 juni in en om Sijsele. Afspraak om 18u30 sportcomplex ’t Veld in Sijsele voor een vrij rustige tocht tussen de 6 à 8 km.
  Vriendelijke groet, fijne dag verder,
  LEVENSLIJNTEAM – DAMME vzw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *