19 augustus 2023

Vrienden,

we hebben halfoogst achtergelaten en stevenen vanaf heden vooruit richting september, ook al eens opgemerkt hoe vlug de dagen korter worden? Gelukkig mogen we genieten van een Belgisch zomerweer, zodat het bijwijlen aangenaam vertoeven is in de natuur die steeds maar van uitzicht veranderd. De graangewassen zijn van de akkers verdwenen, nu volgen de aardappelen die aan een hels tempo gerooid worden, rest ons daarna alleen nog de vele maisvelden. Elke dag bespeuren we inderdaad wat nieuws, iets wat gisteren nog niet was. Ook even meegeven dat de verkeersader tussen Sijsele, Vivenkapelle en bij uitbreiding Moerkerke en Damme ter hoogte van het kruispunt Stationsstraat/Veldstraat in Sijsele volledig onderbroken is. Dit euvel zal aanslepen tot eind januari volgend jaar. Wie van ten zuiden van Sijsele naar het noorden wil dient een omleiding Maalsesteenweg tot aan de Vossensteert richting Doornhut om vervolgens via de Moerkerkesteenweg terug aan de rotonde in Vivenkapelle de juiste richting te kiezen. Dit kan belangrijk zijn bij onze eerstvolgende organisatie: de 18e Kanalentocht op zondag 27 augustus aanstaande in Vivenkapelle. Daarnaast deze week ook nog wandelen op en in onder andere:

*    dinsdag 22 augustus: Start”” 4 daagse van de Ijzer” in Oostduinkerke (W-VL)

*    woensdag 23 augustus: Diksmuide (4 daagse) (W-VL) en Aspelare (O-VL)

*    donderdag 24 augustus: Poperinge (4 daagse )  (W-VL)

*    vrijdag 25 augustus: Ieper (4 daagse met slotceremonie) (W-VL)

*    zaterdag 26 augustus: Schuiferskapelle en Wervik (W-VL) – Baasrode (O-VL) – Philippine (Zeeland – Ned)

*    zondag 27 augustus: 18e Kanalentocht in Vivenkapelle in een organisatie van Levenslijnteam Damme vzw. Daarnaast ook wandelen in Desselgem, Zonnebeke en voor de                            wijnliefhebbers in Wervik (W-VL) – Laarne, Munkzwalm en Hamme (O-VL)

Nieuws uit eigen huis: *    de komende week wordt het een tandje bijsteken om onze 18e Kanalentocht op pootjes te zetten, wie zich eventueel geroepen voelt om een handje toe te steken, hetzij in de voorbereiding, hetzij op de dag zelf of bij de afhandeling: een seintje terug mag altijd. *    met wat toeval kan “Lijntjes” de eerste week van september al bedeeld worden met opnieuw een schat van info over onze vereniging. *    deze week mochten we opnieuw 2 extra namen aan ons ledenbestand toevoegen, welkom aan de nieuwelingen uiteraard. *    september wordt ” Maand van de Sportclub”, in een samenwerking met Sport Vlaanderen en stad Damme hebben wij ook ons wagonnetje aan die sporttrein gekoppeld. Elke woensdag kan er gratis gewandeld worden in Damme met als afsluiters de 1e Sanapolistocht op woensdag 27 september vanuit de site Sanapolis Sijsele en de Kermistocht op zaterdag 30 september vanuit de Cultuurfabriek Sijsele. Alle info daarover te vinden in Lijntjes, op “Uit in Vlaanderen” maar zeker op onze eigen site.

Vriendelijke wandelgroet, fijn weekend verder, LEVENSLIJNTEAM – DAMME vzw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *