18 december 2021

vrienden,

mistroostig weer hierbuiten, binnen is het rond de kerstboom lekker gezellig, de donkere dagen van het jaar om het met andere woorden te zeggen. Donker ook in wandelland want komende week is in onze contreien geen enkele georganiseerde tocht te bespeuren, alles werd geannuleerd, ook onze “Damme in Kerstsfeer” van zondag 26 december komende. We dienen terug te schakelen naar enige tijd geleden toen we met zijn allen persoonlijk de schoenen aanbonden en zomaar de natuur introkken. Ook dit kan een welgekomen lichtpuntje zijn in deze donkere tijden. Doen dus, zou ik zeggen.

Nieuws uit eigen keuken:

* door een beslissing van de crisiscel Damme is ook de woensdagwandeling van komende week, 22 december, in het kader van “Sport Mee” geannuleerd.  Eerste nieuwe afspraak, indien toegelaten wordt woensdag 12 januari 2022.

* onze club bestaat de dag van vandaag uit 252 leden, daarvan zijn er reeds 150 in orde met het overmaken van het lidgeld voor 2022, waarvoor dank. Indien de overige 102 leden ook in 2022 deel wensen uit te maken van onze mooie vereniging wordt gevraagd om dit zo spoedig als mogelijk in orde te willen brengen. Makkelijkste manier is het overschrijven van 15,00€ per lid op onze rekeningnummer BE30 3631 5604 1011 van Levenslijn Damme. Op die manier blijf je ook in 2022 verder genieten van de voordelen verbonden aan het lidmaatschap. Het lidmaatschap wordt door de mutualiteiten terug betaald.

* de Krant van West-Vlaanderen verkiest per gemeente of stad opnieuw “De Krak van de gemeente”. Keuze is er per gemeente uit 5 kandidaten. Voor Damme werd voor 2021 Hendri Hofkens uit Moerkerke genomineerd. De Krant van West-Vlaanderen omschreef de nominatie als volgt: De uit het Nederlandse Nijmegen afkomstige Hendri Hofkens (58) deed dit jaar een pak boekenliefhebbers in haar buurt een groot plezier. In maart plaatse ze namelijk een leuk, houten boekenruilkastje op haar tuinmuur. “Als fanatieke lezer heb ik toch veel te veel boeken in huis”, vertelt Hendri. “Een ander boek in de plaats zetten mag, maar is zeker geen verplichting. Het kastje kent zeker een stijgend succes en het ziet er naar uit dat het een blijver wordt. Ik zorg ook voor de nodige kinderboekjes. Iedereen vindt zeker zijn gading. En natuurlijk ben ik aangenaam verrast dat dit kleinschalige initiatief me een nominatie voor de Krak van Damme oplevert!”

Hendri is samen met haar partner Veerle reeds enkele jaren lid van onze wandelclub, het zou mooi zijn mochten onze andere leden haar een steuntje willen geven en op haar stemmen via: www.kw.be/krak en daar ga je op zoek naar Damme. Breng je stem uit, vervolledig het antwoordformulier en verzend. Vergeet niet nadien uw stem te bevestigen. Nogmaals een bewijs dat in onze vereniging heel wat ongekende pareltjes schuilen. Ik heb mijn stem reeds uitgebracht, doe dit zeker voor 9 januari 2022. In bijlage een foto van het boekenkastje.

Rest mij nog aan allen een mooi eindejaar te wensen met toch wel enkele warme momenten , hou het veilig, zorg goed voor elkaar en geniet van de kleine dingen die zich aanbieden.

Vriendelijke groet, fijn weekend verder,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *