11 april 2021

Vrienden,
we hebben momenteel te maken met wat aprilse grillen, velen die dachten dat dit fenomeen iets uit vervlogen tijden was, maar het kan duidelijk wel nog: wat winteren in de paasvakantie. Maar elk weerbeeld heeft haar charmes, wat een gelukzalig gevoel vorige woensdag om met de kop tegen de wind in boven op Oedelemberg nogmaals een controle te doen van ons permanent wandelparcours in Sijsele. Dit parcours blijft nog behouden tot volgende zondag. Of er nog een vervolg komt zal uiteraard afhangen van een aantal factoren zoals daar zijn: de beslissingen van het Overlegcomité volgende woensdag, de intentie binnen onze stuurgroep om daar nog eens werk van te maken alsook een aantal niet in de hand hebbende zaken zoals het verkrijgen van vergunningen en de duurtijd van een bepaald parcours. Zo kan je op het grondgebied van Brugge slechts twee weken een permanent parcours uitbouwen, niet zo interessant en easy voor ons als je aan Brugge paalt. In de bijgevoegde lijst vinden jullie uiteraard wel wat mogelijkheden om toch de natuur in te trekken. Als je het mij vraagt zullen we nog een periode op dit soort van organisaties aangewezen blijven daar de Corona cijfers geen perspectief bieden om vlug over te schakelen naar de orde van de dag.

In diezelfde context hebben wij dan ook deze week met pijn in het hart besloten om de “17e Levenslijntocht” geprogrammeerd op vrijdag 14 mei aanstaande vanuit Sijsele te annuleren. Veiligheid en gezondheid moeten uiteraard boven alle andere belangen staan als je van plan bent om iets te organiseren. Ook het feit over het al dan niet kunnen inplannen van rustmomenten en sanitaire stops heeft bij deze beslissing een rol gespeeld. Daar ook reeds “Vlaanderen Wandelt Lokaal” werd verplaatst van zondag 25 april naar zondag 27 juni aanstaande richten we vanaf heden al onze aandacht op deze laatste. Als men erin slaagt het vaccinatieprogramma COVID-19 in stroomversnelling te krijgen en de Corona cijfers een halt toe te roepen moet tegen dan wel het één en ander mogelijk zijn en worden.
Wandelen zit vandaag duidelijk in de lift, dat mogen we ervaren aan de hand van de vele lovende kritieken die we mogen ontvangen op ons permanent parcours en het feit dat steeds meer liefhebbers van de natuur en het wandelen de weg vinden naar onze contreien. Daarnaast mochten we ook deze week enkele nieuwe namen aan onze ledenlijsten toevoegen, welkom aan de nieuwelingen trouwens, wat ons totaal vandaag op 215 leden brengt. Een reeds omvangrijke groep als je het mij vraagt en leuk om mee te werken.

Vriendelijke groet, fijne dag verder, hou het veilig en zorg voor elkaar,
LEVENSLIJNTEAM – DAMME vzw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *