12 september 2021

Vrienden,

door het ongenadig korten van de dagen moeten we erkennen dat de zomer 2021 bijna op haar laatste benen loopt en dat we ons stilaan mogen hullen in herfsttinten. Een nieuwe mooie wandelperiode die aanbreekt met een wirwar van kleuren die de natuur ons aanbiedt, geniet ervan. Dat deden we gisteren reeds in het landelijke St. Jan Wingene waar niet op een kilometer onverhard gekeken werd, groot contrast met deze morgen in Wenduine waar met zee, strand, dijk, duinen en veel zand een ander stukje West-Vlaanderen werd voorgeschoteld, hoe divers kan onze natuur zijn.

Komende week kan je indien gewenst of eventueel nodig verder genieten in onze contreien onder andere op en in:

*    dinsdag 14 sept: St. Eloois-Winkel (W-VL) en Ursel (O-VL)

*    woensdag 15 sept: Leeuwergem (O-VL)

*    donderdag 16 sept: Lendelede (W-VL)

*    vrijdag 17 sept: Koekelare (W-VL)

*    zaterdag 18 sept: Assebroek (W-VL) en Sleidinge en Boekhoute (O-VL)

ook De Western Front Trail in Diksmuide ( 35 km), Esen (85 km) en Ieper (60 km) met telkens eindpunt Westfront in Nieuwpoort, tochten langs bijzondere oorlogssites van WO I, opgelet enkel mits voorinschrijving, meer info www.wandelsportvlaanderen.be/kalender.

*    zondag 19 sept: Westende (W-VL) en Deinze, Haaltert en Zegelsem (O-VL)

Uiteraard nog meer tochten en info op www.wandelsportvlaanderen.be/kalender

Nieuws uit eigen keuken:

*    woensdag 15 september heropstart van “Sport Mee” – wandelen, in het kader van het sport en vrijetijdsaanbod van Stad Damme in samenwerking met Levenslijnteam Damme. Afspraak om 14u00 sportcomplex ’t Veld, Eikelberg in Sijsele. Deze eerste sessie is ter kennismaking gratis, verder wordt er om de twee weken op woensdagmiddag gewandeld, dan is de bijdrage 2,00€ per persoon, ter plaatse te vereffenen of door middel van aanschaf van een “Sport Mee” 10 beurtenkaart te verkrijgen bij de dienst “Beleven” van stad Damme in de Cultuurfabriek, Stationsstraat 22 te Sijsele. Opgelet: geen wandelen tijdens schoolvakanties en/of op feestdagen.

*    woensdag 22 september sluiten we onze eigen oefentochten ‘Start to Walk” 2021 af. We gaan nog een laatste maal op woensdagavond wandelen mat achteraf een gezellig corona-proof samenzijn. Om een beetje zicht te hebben op de situatie wordt wel gevraagd Uw aanwezigheid al dan niet te willen melden.

*    ondertussen werken we als één van de weinige Damse verenigingen ook mee aan het WK Tijdrijden van 18 tot 22 september. We zijn actief in het Fandorp dat wordt opgetrokken op de parking Damme Zuid langs de Damse Vaart waar de renners een passage maken. Dank reeds op voorhand aan zij die zich hebben aangemeld om mee te draaien. Een unieke ervaring waar we waarschijnlijk nog jaren moeten op wachten om dit nog eens in Damme te mogen beleven.

Vriendelijke groet, fijne dag verder,

LEVENSLIJNTEAM – DAMME vzw

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.