4 februari 2023

vrienden,

we voelen ons nog steeds aangegrepen door het afscheid gisteren vrijdag van onze wandelvriend Carlos De Baene. Het valt niet vaak voor dat we een actief lid van onze wandelclub als overleden dienen op te geven bij onze federatie Wandelsport Vlaanderen. Het was hartverwarmend voor echtgenote Diana en haar kinderen de vele blijken van steun door de aanwezigheid van velen van onze club op de toch wel mooi aangeklede plechtigheid. Dankjewel daarvoor, ook in naam van ons bestuur. Stond de wereld even stil bij het vernemen van het overlijden, toch draait deze maar door en door. Deze morgen nog enkele herinneringen aan Carlos opgehaald tijdens onze wandeling in Assenede, een blijk dat hij toch wel een indruk heeft nagelaten. Dat hij moge rusten in vrede.

Voor de komende week kunnen/mogen we enkel maar tochten in het volgend weekend aankondigen in onze omgeving. Weekdagtochten blijken in 2023 bijna van de kaart geveegd, de provincies Limburg en Vlaams-Brabant buiten beschouwing gelaten. Misschien kan de federatie opnieuw een inspanning doen om dit euvel tegen 2024 op te lossen, remember de aanmoedigingsgeschenken die een 15 jaar terug in het leven werden gehaald om weekdagtochten te stimuleren. Zie hier verder de mogelijkheden om georganiseerd te wandelen op en in onder andere:

*    zaterdag 11 februari: Lichtervelde en De Panne (W-VL) – Michelbeke (O-VL)

*    zondag 12 februari: Eernegem, Marke en Westende (W-VL) – St. Niklaas, Hemelveerdegem en Zomergen (O-VL)

Alle info over deze en nog anderen mogelijkheden op www.wandelsportvlaanderen.be/kalender

Om de midweek toch wat aangenamer te maken kan je op woensdag 8 februari terecht in Sijsele, sportpark ’t Veld, in het kader van “Sport Mee 2022-2023” voor een groepswandeling van een 8 km in en om Sijsele. Afspraak om 14u00 in de kleine cafetaria sportpark. Als eerbetoon aan Carlos gaan we wandelen in Ryckeveldebos, zijn bos waar hij het levenslicht zag en waar hij bij elke boom wel een verhaal kon aan vastbinden.

Vriendelijke groet, fijn weekend verder, LEVENSLIJNTEAM – DAMME vzw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *