4 april 2021

Vrienden,
dit weekend had een topper dienen te zijn voor onze vereniging, de actie Paasontbijten voor het goede doel stond geprogrammeerd. Tussen de 1300 en 1500 ontbijtpakketten hadden op Paasmorgen tussen 07u00 en 10u00 hun weg moeten vinden in Damme en omstreken. Dit dankzij de onverdroten inzet van een 60 tal vrijwilligers die op paaszaterdag alles klaarstoomden om dan op Paasdag zelf vanaf 05u00 in de weer te zijn om de laatste hand te leggen aan de pakketten en die vervolgens met de vele wagens die beschikbaar waren aan huis te brengen. Helaas voor de tweede keer op rij heeft dit niet mogen zijn. COVID-19 heeft net zoals vorig jaar roet in het eten gegooid en ons een grote hak gezet.
Maar gedane zaken nemen geen keer, we hebben de situatie zelf niet in de hand en dienen ons te schikken naar de richtlijnen die door de overheid worden beslist. Alleen wordt het voor velen steeds moeilijker om zich daaraan te houden. Zie de rellen afgelopen dagen in het Ter Kamerenbos in Brussel waar een kat en muisspel werd opgevoerd tussen vooral jongeren en de ordehandhavers. Gevolg: een rits aan gewonden langs beide zijden. Dit kan uiteraard nooit de oplossing zijn om Corona te verslaan. De enige weg naar de “zomer van de vrijheid” blijken naast de maatregelen de vaccinaties te zijn, alleen worden die tergend traag uitgevoerd.

Ondertussen laat de lente het, na een paar extra mooie dagen de voorbije week, voorlopig wat afweten. Toch is het ideaal wandelweer en kunnen we ons nog steeds vinden en genieten in de keuze van de permanente wandelparcours die op vele plaatsen worden aangeboden. Ons parcours in Sijsele blijft nog de hele paasvakantie beschikbaar naast ook een aantal nieuwe organisaties die op touw worden gezet. (zie bijlage). Tot nader order blijkt dit de enige mogelijkheid te zijn om het gevoel te hebben aan een wandeltocht deel te nemen. Eventueel vanaf mei lijkt er wat schot in de zaken te komen al hangt alles af van jawel: ………………

Fijn lang weekend verder, vriendelijke groet, hou het veilig en zorg voor elkaar,


LEVENSLIJNTEAM – DAMME vzw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *