28 maart 2021

Vrienden,
vorige week is het verzenden van de info door technische problemen wat in het honderd gelopen. Hopelijk is dit deze week opgelost. We zijn vandaag het zomeruur ingegaan zodat we een uurtje minder rust konden nemen, compensatie is deze avond een uurtje langer licht, elk nadeel heeft altijd zijn voordeel. Deze morgen gewandeld in en om Oostveld Oedelem op het parcours van onze vrienden van WSV Beernem. Een aanrader voor wie houdt van onbekende hoekjes en steegjes en wijdse gezichten. Zeker eens te doen.

Ondertussen zijn we meer dan een jaar ver sedert de uitbraak van COVID-19 en zoals een kinderjuf deze week verwoorde: “We staan nog geen stap verder”. Inderdaad slagen we er niet in om het Corona-beestje getemd te krijgen. Het aan de laars lappen van de regels en het zeer manke vaccinatie programma zorgen samen voor een verdere uitbreiding van de besmettingen. Een logisch gevolg daarvan is het uitstel van Vlaanderen Wandelt Lokaal voorzien op zondag 25 april maar nu reeds verplaatst naar zondag 27 juni 2021. Vele uren werk achter de schermen in samenspraak met een 14 omliggende clubs verdwijnen zomaar in de prullenmand. Het huiswerk dient opnieuw gedaan te worden. Ook een voorzichtige heropstart van georganiseerde wandeltochten vanaf het Paasweekend werd met een pennentrek doorgehaald na het Nationaal Overlegcomité van vorige woensdag. We zijn terug naar af!!! Zoals de zaken er momenteel voor staan wordt ook 2021 net zoals 2020 een rampjaar voor de wandelclubs en hun werking. Van de “Lente van de Vrijheid” is al geen sprake meer, afwachten wat de zomer brengen zal. Maar toch dienen we vol te houden, dit zijn we met verplicht voor de toekomst van onze jeugd. Wat hen nu overkomt met een zogenaamd extra weekje Paasvakantie zou niet mogen zijn. Jongeren moeten zorgeloos kunnen genieten en de wereld verkennen en dat wordt hen nu afgenomen. Ons aan de regels houden zijn we aan hen dan ook verplicht.

Maar het is niet al kommer en kwel want het leven kabbelt gewoon verder. Deze week mochten we een aankondiging ontvangen van de geboorte van een zoontje in de entourage van één van onze leden. Dit zijn dan weer de momenten waar we ons aan optrekken om door te doen en uit te kijken naar het licht aan het eind van de tunnel. Het ware voor iedereen gegeven en gegund.

Geniet ondertussen van het weekend, hou het veilig en zorg voor elkaar,
Rodger
LEVENSLIJNTEAM – DAMME vzw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *