26 september

Vrienden,

ik kijk met een dubbel gevoel terug op onze Kermistocht van gisteren zaterdag. Enerzijds met een tevreden en dankbaar gevoel na de vele lovende commentaren achteraf, het feilloos verloop van de tocht, het enthousiasme van onze medewerkers en ook het gegeven dat liefst 5 nieuwe namen mochten worden toegevoegd aan onze ledenlijst, welkom aan de nieuwelingen trouwens. Anderzijds toch wat teleurgesteld over de opkomst in de Cultuurfabriek, al dien ik daar direct aan toe te voegen dat dit een tanende evolutie is in ons wandellandschap. Maar we blijven uiteraard optimist en kijken reeds uit naar wat de toekomst brengt.

En die toekomst begint uiteraard komende week waar we kunnen genieten van de natuur op en in onder andere:

*    dinsdag 28 september: Ingelmunster (W-VL)

*    woensdag 29 september: Sint Antelinks (Herzele) (O-VL)

*    zaterdag 02 oktober: Lichtervelde (W-VL) en Munkzwalm (O-VL)

*    zondag 03 oktober: Otegem (W-VL) en St. Maria-Aalter, Serskamp en Rupelmonde (O-VL)

Meer tochten en alle info trouwens op www.wandelsportvlaanderen.be/kalender

Nieuws uit eigen keuken:

* woensdag 29 september in het kader van “Sport Mee” het vrijetijdsaanbod van stad Damme, gaan we wandelen in en om Sijsele waar de eerste herfstkleuren in de natuur waar te nemen zijn. Afspraak 14u00 sportcomplex ’t Veld, Eikelberg te Sijsele voor een groepswandeling van 6 à 7 km.

* deze week dinsdag 21 september kregen we het bericht van wandelclub Vlaams Huizeke Godewaersvelde dat hun St. Hubertustocht, door de nog strenge Corona maatregelen in Frankrijk, niet kan doorgaan op zondag 17 oktober. Deze tocht is een onderdeel van van de St. Hubertusfeesten die daar door de plaatselijke jachtvereniging worden georganiseerd. COVID-19 strooit daar echter in het noorden van Frankrijk roet in het eten zodat van feesten geen sprake kan zijn. Daar we het plan hadden om daar per bus naartoe te reizen en reeds 46 leden hun naam hadden opgegeven zijn we op zoek gegaan en ook gevonden in een alternatief. Op zondag 17 oktober reizen we nu per bus naar het kaasdorp Passendale om daar deel te nemen aan de “4e Rondom kaasdorp Passendale”. Daar deze plaats aanleunt bij de Westhoek blijft het eerder aangegeven programma zoals vermeld in “Lijntjes” volledig behouden. Wie reeds was ingeschreven om mee te gaan naar Godewaersvelde kan dit eventueel annuleren, in het andere geval wordt aangenomen dat jullie mee reizen naar Passendale. Er zijn nog enkele plaatsen vrij op de bus, inschrijven kan dus nog voor de prijs van 15,00€, zijnde bus+wandeltocht of 35,00€ met avondmaal op de Rode berg in Westouter inbegrepen.

* ons wandelseizoen 2021 eindigt op 31 oktober 2021, vanaf 01 november starten we ons wandeljaar 2022. Misschien nu al eens nakijken wat het aantal tochten en gewandelde kilometers betreft, opgelet, voor de periode tussen 01 november 2019 en 31 oktober 2021. Daar we anderhalf jaar door COVID-19 niet aan georganiseerd wandelen toekwamen hebben we vorig jaar geen gegevens opgevraagd. Vanaf 01 november kan/mag je jullie gegevens dan doorsturen. Ook de gele spaarkaarten van onze club over die periode mogen binnengebracht worden uiterlijk alles tegen 01 december 2021 zodat we een overzicht hebben op ons ledenfeest op zondag 05 december.

Vriendelijke groet, geniet van jullie zondag en hopelijk kan één van onze landgenoten zich straks tot wereldkampioen wielrennen kronen,

LEVENSLIJNTEAM – DAMME vzw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *