10 juni 2023

Vrienden,

we staan voor de eerste hittegolf van 2023, vijf dagen temperaturen boven 25°, waarvan twee met temperaturen boven 30°, het wordt met het weekend en de dagen erna een feit. Goede bescherming zoeken en aanbrengen, voldoende drinken, water uiteraard, en hier en daar de schaduw en de lommer opzoeken, het zijn allemaal hulpmiddeltjes om zo weinig als mogelijk last te hebben van de warmte. Wandelen bij zo’n toestanden doe je het liefst in de morgen (voormiddag) als het even kan, of je kan uiteraard de bossen induiken voor een portie gratis gezondheid, je ziet het maar. Komende week een aantal organisaties die we U zeker niet willen onthouden op en in onder andere:

*    dinsdag 13 juni: Hooglede (W-VL) en Scheldewindeke (O-VL)

*    donderdag 15 juni: Beernem (W-VL) bij onze vrienden van wandelclub Beernem

*    vrijdag 16 juni: Torhout (W-VL) Nacht van Vlaanderen: mogelijkheid 10 en 21 km (voor 42 en 100 km diende je vooraf in te schrijven) starten tussen 20u15 en 21u00

*    zaterdag 17 juni: Torhout (Batjestocht) en De Panne (W-VL) – Eeklo en Hamme (O-VL)

*    zondag 18 juni: Tielt en Lombardsijde (W-VL) – De Klinge en Lede (O-VL)

Alle info en nog meer tochten in het wandellandschap uiteraard op www.wandelsportvlaanderen.be/kalender

Nieuws uit eigen midden: woensdag 14 juni laatste sessie “Sport Mee wandelen 2022-2023” – rustige uitloopwandeling van een 7 à 8 km om en rond Sijsele. Afspraak 14u00 sportpark ’t Veld, Eikelberg3 Sijsele. Daaraan gekoppeld op vrijdag 16 juni om 14u30 slotreceptie aangeboden door stad Damme en haar Sportdienst na afloop alle sporten die kaderden in het aanbod “Sport Mee 2022-2023.” – Plaats van gebeuren: sportpark Moerkerke-Meuleweg, Vissersstraat 2 te Moerkerke. (zie ook bijlage).

Wie morgen zondag 11 juni meereist naar Bray-Dunes voor de Picontocht gelieve jullie tijdig aan te bieden bij de opstapplaatsen, zodat we geen vertragingen kennen.

Door ziekte van de kleindochter van Véronique, onze samensteller en de lay-outgever van ons clubblad Lijntjes, staat alles even on hold. De publicatie is voorzien voor de laatste week van juni, nog efkens geduld aub.

Vriendelijke groet, fijn warm weekend verder, tot morgen, LEVENSLIJNTEAM – DAMME vzw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *