8 november 2020

Vrienden,

het zijn ideale omstandigheden om de natuur in te trekken, de zon zorgt voor prachtige taferelen om ons heen. De bossen zijn nu op hun mooist, alleen heb je de kans daar niet alleen te zijn. In sommige bossen geldt zelfs een mondmaskerplicht.

Maar er zijn nog veel andere stukjes natuur te verkennen met een aantal mogelijkheden zat. Zo zijn er nog steeds de permanente wandelparcours die overal in Vlaanderen opduiken. Een overzicht van het aanbod kan je vinden op de wandelblog van onze federatie WSVL.

Ons eigen permanent wandelparcours blijft nog beschikbaar tot 15 november.

Daar we normaal volgende woensdag 11 november “Damme Wandelt” op de kalender hadden is het misschien op die dag een mooie gelegenheid om in je eigen bubbel het parcours (nog) eens af te stappen. Start sportcomplex Meuleweg, Vissersstraat in Moerkerke.

Bedoeling is om tegen het einde van 2020 een nieuw parcours ter beschikking te stellen met start in Damme centrum.

Ook op www.westtoer.be vinden jullie een groot aantal wandelroutes die door de provincie W-VL zijn uitgetekend, zeker een aanrader.

Wat ook nieuw en in is zijn de haltewandelingen van de NMBS. Op https://www.belgiantrain.be/nl/leisure/b-excursions/more/green-stops/by-foot-green-stops kan je wandelingen vinden die lopen van het ene treinstation naar het andere.

Velen onder ons hebben zich de “Hello Belgium Railpass” aangeschaft, door de overheid en de NMBS ter beschikking gesteld ter compensatie in Corona tijden. Deze pass kan nu heel goed van pas komen om met de trein naar een station te reizen, te wandelen naar een ander station en dan de trein terug huiswaarts te nemen. Sommigen onder ons hebben dit reeds uitgeprobeerd en dit is in de smaak gevallen.

Ondertussen zijn we het nieuwe wandelseizoen 2021 ingestapt op 1 november laatstleden. Gelieve jullie gegevens van de periode 01/11/2019 tot 31/10/2020 dan ook door te geven, zijnde het aantal tochten en kilometers.

Ook vragen we om tegen eind 2020 het lidgeld voor 2021 over te maken op ons rekeningnummer: BE30 3631 5604 1011 van Levenslijn Damme. Wie dit doet wordt door ons geactiveerd en kan dan vanaf 01/01/2021 inschrijven en wandelen met de lidkaart die je reeds in bezit hebt. Indien je geen lidgeld betaalt zal deze lidkaart geweigerd worden door het systeem van inschrijvingen. Een attest voor de mutualiteit wordt wel overgemaakt uiteraard. Wij hopen dat we, ondanks de huidige omstandigheden, niemand van onze mooie groep gaan verliezen en dat we in 2021 hopelijk opnieuw massaal van onze hobby samen kunnen/mogen genieten.

De wandelboeken  “Walking in Belgium 2021” zijn vanaf heden ook beschikbaar. Kostprijs voor de leden bedraagt: 8,00€ – niet-leden betalen voor deze wandelbijbel: 17,00€ Wie een exemplaar wenst kan dit melden per kerende of door overschrijving van 8,00€ op onze rekening.

Vriendelijke groet, fijne dag verder, zorg voor elkaar,

LEVENSLIJNTEAM – DAMME vzw

WSVL 5463

Snauwaert Roger

Kerkakker 03, 8340 Sijsele

050/35.69.70

0478/28.17.87

@: roger.snauwaert@skynet.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *