8 januari 2022

Vrienden,

we hebben de eerste week van het nieuwe jaar bijna achter de rug. Vanaf volgende week gaan we terug over tot de orde van de dag, gaan de scholen terug open, kan iedereen, hetzij ter plaatse of vanop afstand zijn of haar job terug opnemen na de voorbije eindejaars- en nieuwjaarsperiode. Ondertussen draaien de vaccinatiecentra overuren om zoveel als mogelijk mensen hetzij de boosterprik of ook de jongeren, onder de 12 jaar, hun eerste prikje te geven. Samen met het naleven van de gangbare maatregelen hoopt men dat dit zal volstaan om de COVID-19 variant Omikron een halt toe te roepen. Laten we daar met zijn allen aan meewerken en in geloven.

Ondertussen blijft het voor de wandelclubs een helse toer om georganiseerde tochten, die nog steeds worden toegestaan door de federatie WSVL maar die steeds meer afhangen van de besluiten van de lokale overheden en besturen, op de kalender te krijgen. Voor komende week zijn er duidelijk meer annulaties dan toelatingen. Zie zeker de kalender na op www.wandelsportvlaanderen.be vooraleer de wandelschoenen aan te trekken en u ter plaatse te begeven. Volgend weekend zijn er in onze omgeving twee tochten die georganiseerd worden:

*    zaterdag 15 januari in Koekelare een organisatie van Wandelclub Koekelaere

*    zondag 16 januari in Veldegem in een organisatie van 4 Op een Rij Zedelgem.

Ondertussen zijn er ook een aantal permanente parcours ter beschikking: zie bijlage.

Nieuws uit eigen keuken:

*      in het kader van ” Sport Mee” het sportaanbod van stad Damme is er de mogelijkheid om te wandelen aanstaande woensdag 12 januari om 14u00 vanuit sportcomplex ’t Veld in Sijsele. Een rustige wintertocht van een 6 à 7 km om en rond Sijsele. de ideale manier om wat extra calorieën opgedaan bij de jaarwisseling weg te werken.

*    voorzichtig kijken we uit naar onze eigen jaarkalender, waar een foutje is ingeslopen met name de busuitstap naar Godewaersvelde (Fr) is wel degelijk op zondag 16 oktober en niet de 17e. We starten ondertussen de voorbereidingen voor onze Krokustocht op woensdag 2 maart en ook deze voor het optreden van Augustijn (Vermandere) op vrijdag 11 maart in de Cultuurfabriek in Sijsele met en in de hoop dat dit alles kan doorgaan. Van deze beide organisaties vinden jullie alle info terug in Lijntjes.

*    zoals de zaken er nu voorstaan dreigt ons ledenbestand met 67 eenheden in te krimpen tegenover 2021. Speelt Corona hierin ook een rol of is het gewoon een vergetelheid van sommigen die er nog niet aan toe zijn gekomen om hun lidgeld over te maken? Indien je aan boord wenst te blijven vragen we dan ook om dit zo spoedig als mogelijk in orde te brengen waarvoor uiteraard dank.

Vriendelijke groet, fijn weekend verder,LEVENSLIJNTEAM – DAMME vzw

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.