24 februari 2023

Vrienden,

vandaag gaan we “De week van de vrijwilliger” in, een week waarin op diverse manieren aandacht wordt geschonken aan het vele vrijwilligerswerk dat in het Vlaamse land wordt verricht. Met zo’n 750.000 zijn ze in Vlaanderen, die vrijwilligers, die het aandurven een stuk van hun tijd en hun leven te besteden aan degenen die het een stukje moeilijker hebben. Toen ik afgelopen woensdag ter gelegenheid van onze Krokustocht even rond mij heen keek besefte ik opnieuw wat een “rijke” vereniging we zijn, overal in de startlocatie en in de rustpost zag ik bedrijvige handen van “onze” vrijwilligers, die zonder dralen meedraaiden in het geheel die dergelijke organisatie met zich mee brengt. En dit zonder zich af te vragen: voor wie, voor wat, waarom en vooral voor hoeveel? Dankjewel, lieve mensen, om dit voor ons te willen doen, het is en voelt hartverwarmend aan dat zovelen ons genegen zijn. (Gelieve dan ook eens de bijlages te willen zien). 

Van onze Krokustocht zijn ondertussen twee reportages te vinden op onze site of via volgende links: https://photos.app.goo.gl/HAgGEryheBZghYca6https://photos.app.goo.gl/8CmTHcVcVw7jd8JQ7 . Zeker meer dan de moeite waard om te bekijken met dank aan Greta, Paul en Ivan.

Ondertussen kabbelen we geruisloos naar het eind van februari en krijgen we uitzicht op een nakende lente waar in de natuur enorm veel te ontdekken en te ontwaren valt. Of valt het jullie nog niet op dat de vogeltjes s’ morgens vroeg reeds van jetje geven? De schoenen aan dus en genieten van al het moois dat waar te nemen is komende week kan dit georganiseerd op en in onder andere:

*    woensdag 01 maart: Brakel (O-VL)

*    vrijdag 03 maart: Oedelem (Oostveld) (W-VL)

*    zaterdag 04 maart: Oostende en Westrozebeke (W-VL) – Borsbeke (O-VL)

*    zondag 05 maart: Lendelede en Torhout (W-VL) – Meerbeke en Stekene (O-VL)

Meer tochten en alle info daarover uiteraard op: www.wandelsportvlaanderen.be/kalender

Ook deze week op woensdag 01 maart in het kader van “Sport Mee” , het sportaanbod stad Damme voor volwassenen en mensen met een beperking,  wandelen in en om Sijsele. Afspraak sportpark Sijsele ’t Veld om 14u00 voor een groepswandeling van een 7 à 8 km.

vriendelijke groet, fijn weekend verder, LEVENSLIJNTEAM – DAMME vzw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *